Connectiviteit

T-Mobile komt in actie voor inclusie tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Ben jij een professional die zich inzet om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken? Dan hebben we iets moois voor je: een festival – bij ons op kantoor! Bij T-Mobile zetten we ons elke dag weer in om iedereen in Nederland te verbinden. Dit gaat verder dan ons telecomnetwerk: wij streven als T-Mobile het maatschappelijk doel na om iedereen die dat wil, mee te laten komen in de (digitale) samenleving. In de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober, maar ook de komende drie jaar gaan wij samen met Join Us minstens 55.000 jongeren helpen zich minder eenzaam te voelen. Hoe? Lees snel verder!

Clock 2 min

Aangesloten blijven in een steeds complexere (digitale) samenleving is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het gebruik van digitale middelen vraagt om vaardigheden waarover niet iedereen beschikt. Ook is de toegang tot connectiviteit voor sommige mensen best een uitdaging. En dan is er nog de denkfout dat mensen met de juiste vaardigheden en toegang tot connectiviteit, zich verbonden voelen met de wereld om hen heen. Zo eenvoudig is het niet. We willen er vanuit het programma Digitale Inclusie voor zorgen dat iedereen toegang heeft tot de mogelijkheden die de digitale samenleving ons biedt en dat niemand hierin achterblijft.

De Week tegen Eenzaamheid

In Nederland wordt ieder jaar landelijk aandacht besteed aan eenzaamheid. Eenzaamheid is een groot maatschappelijk probleem en er zijn vanuit de overheid diverse programma’s om eenzaamheid aan te pakken. Van 30 september tot en met donderdag 7 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Elk jaar worden in die week honderden activiteiten georganiseerd waarin ontmoeting en verbinding centraal staan. Organisaties kunnen zich aansluiten om activiteiten op te zetten die mensen met elkaar in contact brengen. Denk aan gezamenlijk eten of spelletjesavonden voor de buurt, wandeltochten met bewoners van zorgcentra en andere sociale activiteiten.

Samen tegen eenzaamheid

Onze bijdrage aan het bestrijden van eenzaamheid bestaat uit twee onderdelen: we zorgen ervoor dat we bijdragen aan bewustwording over eenzaamheid onder jongeren én – omdat je eenzaamheid beter kunt bestrijden als je het samen doet – hebben we sinds mei van dit jaar onze krachten gebundeld met stichting Join Us. Samen zetten we ons in om eenzaamheid onder jongeren bespreekbaar te maken en te verminderen. Eenzaamheid onder jongeren is een groeiend maatschappelijk probleem waar tot voor kort nog weinig over werd gesproken.

Onze ambitie is om de komende drie jaar minstens 50.000 jongeren te helpen zich minder eenzaam te voelen. Dit doen we door ze met elkaar in contact te brengen én ze te helpen sociaal sterker te worden. T-Mobile heeft zich dit jaar ook samen met Join Us ingezet voor Youth Pride, een onderdeel van Pride Amsterdam. Via workshops en het gratis beschikbaar stellen van OUTtv tijdens Pride Amsterdam dragen we bij aan het creëren van bewustzijn over eenzaamheid onder jongeren in de LGBTQ+ gemeenschap. Daarnaast werken medewerkers van T-Mobile en Join Us samen aan de Join Us-propositie, vergroot Join Us de bewustwording binnen T-Mobile door het geven van webinars over eenzaamheid onder jongeren, zetten wij ons in tijdens Social Friday en treden ze op als host voor het Stronger Together Festival.

Ons hoofdkantoor als festivalplek

Het Stronger Together Festival vindt plaats tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Het festival is een middag voor en door professionals die met jongeren werken. Op 5 oktober stellen wij ons hoofdkantoor voor dit doel ter beschikking aan Join Us. We toveren ons kantoor die dag om tot inspirerende festivalplek voor de werknemers en gasten van Join Us. Werk jij met jongeren? En ben je benieuwd wat het Stronger Together Festival voor jou in petto heeft? Ga dan naar de website en meld je aan.

Connect to change

Digitale Inclusie is een van de vier pilaren van ons CSR programma ‘Connect to Change’. In april verscheen ons CSR-rapport 2020. In het Founders artikel CSR: 4 manieren waarop wij onze business inzetten om een betere wereld te creëren lees je hoe we in 2020 bijgedragen hebben aan een betere wereld.

Beeld: T-Mobile