Connectiviteit

Wifi Plus voor Ondernemers: goede wifi in het gehele kantoor

Overal supersnel wifi in je kantoorpand? Vanaf 1 april heeft T-Mobile Wifi Plus voor ondernemers. Een haperende internetverbinding is dan voor altijd verleden tijd. Met Wifi Plus breid je het wifi-netwerk op kantoor uit met draadloze wifipunten. Videobellen met collega’s thuis of klanten in het buitenland? Of een belangrijk bestand versturen vanuit de kantoortuin? Met Wifi Plus heb je altijd en overal in je pand goed en stabiel internet.

Clock 2 min

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

niets houdt je tegen cta

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Gezegend met een groot kantoorpand? Of heb je als ZZP’er een mooie werkplek op zolder gecreëerd? Dan wil je natuurlijk goede dekking in alle ruimtes. Ook wanneer klanten en gasten op kantoor gebruikmaken van je internetverbinding wil je hen de allerbeste verbinding kunnen bieden – het liefst op een apart netwerk met gastenwachtwoord. Met meerdere wifi-punten verspreid door je pand hebben je medewerkers en klanten overal goede verbinding. Wifi Plus optimaliseert continu het netwerk en maakt automatisch verbinding met het sterkste wifi-signaal en -netwerk. Je beheert eenvoudig, via een handige app, je wifinetwerk en bepaalt zelf welke apparaten gebruikmaken van het netwerk.

Waarom standaard wifi vaak niet genoeg is

Vaak is er maar één wifipunt (die in de modem zit) die dekking biedt voor het hele pand. Dit punt heeft een beperkt bereik en de hardware die eraan gekoppeld is, zit vaak verstopt op een onlogische plek, zoals een meterkast. Externe invloeden, zoals verschillende apparaten en wifi-netwerken concurreren met elkaar, wat zorgt voor een zwak signaal. Een oplossing is om het signaal te verspreiden over verschillende punten. Met zogenoemde pods die gebruik maken van mesh technologie (draadloze wifi-punten) hoef je geen extra kabels door te trekken of gaten te boren. Je steekt het wifipunt gewoon in een stopcontact en je hebt meteen wifi in dat gebied.

Slimme wifi? Daar is een app voor!

Met de bijbehorende app beheer je eenvoudig je netwerken. Zo kun je bijvoorbeeld een netwerk voor je collega’s aanmaken, maar ook voor gasten, zodat je dat dataverkeer allemaal netjes gescheiden houdt. Bovendien is het netwerk zelflerend. Handig, want altijd en overal goed en stabiel internet is essentieel voor de connectiviteit van je onderneming. Tenslotte kun je met de app eenvoudig wachtwoorden aanpassen.

De voordelen van Wifi Plus

  • Zelflerend (mesh)netwerk dat automatisch aanpast aan jouw omgeving
  • Meerdere wifi-punten met fraai design, voor internet daar waar het gebruikt wordt
  • Vakkundig geïnstalleerd door een expert van T-Mobile
  • Eenvoudig beheer van verschillende gebruikers en apparaten
  • Gescheiden bezoekers-wifi voor extra veiligheid
  • Handige extra’s: speedtest, ad-blocker, mal/spyware bescherming en nog veel meer

Wifipunten

Het eerste wifipunt sluit je bedraad aan. De andere wifipunten worden draadloos gekoppeld. Afhankelijk van de inrichting kun je de pods 5 tot 10 meter van elkaar plaatsen.  Hoe je de wifipunten uiteindelijk verdeelt is heel belangrijk. Een goede verbinding is afhankelijk van het aantal kamers en de afstand tussen de wifipunten. Externe invloeden zoals machines, elektrische apparatuur en spiegels kunnen het signaal beperken. Het is belangrijk dat je een goede balans vindt tussen de dekking, afstand en de wifipunten. Maar hier kan de monteur je uiteraard ook bij helpen.

Keuzehulp zakelijk internet

Vind je het lastig om als ondernemer te bepalen welk zakelijk internetpakket je nu nodig hebt? Wees gerust, je bent niet de enige. Vandaar dat we een hele handige tool voor je ontwikkeld hebben: de Keuzehulp Zakelijk Internet. Met deze slimme tool, weet je binnen een paar klikken precies wat voor een zakelijk internet abonnement je bedrijf nodig hebt. Handig toch?

Wifi Plus bij Zakelijk Internet

T-Mobile biedt ondernemers zorgeloos zakelijk internet voor op kantoor (aan huis). Deze internetverbinding heeft een vast IP-adres, modem en router met wifi, zodat we een veilige en optimale verbinding kunnen garanderen. En als je daarbij kiest voor Wifi Plus vergroot je het bereik van je draadloze internetverbinding. Benieuwd hoe snel jouw internet op dit moment is? Check dan onze zakelijke speedtest.

Lees meer over oplossingen voor zakelijk internet en bellen.

niets houdt je tegen cta

Snel, stabiel en veilig zakelijk internet?

Ontdek nu de mogelijkheden voor jouw bedrijf. 

LEES MEER!
Beeld: Shutterstock