Connectiviteit

Zakelijk DSL: wat is het en wat zijn de voordelen voor jou als ondernemer?

Een zakelijke internetverbinding is op diverse manieren te regelen, een DSL verbinding is er daar een van. DSL staat voor Digital Subscriber Line, een digitale technologie die snelle datacommunicatie over een telefoon van koperdraad toelaat. In dit Founders artikel vertellen wij jou alles over zakelijk DSL en waarom dit handig is voor jouw bedrijf.

Clock 2 min

Wat is DSL internet?

DSL internet gaat via de telefoonlijn. Het dekt maar liefst 90% van de Nederlandse huishoudens en is beschikbaar tot een maximaal haalbare snelheid van 100 Mbit/s. Het downloaden gaat net wat sneller dan het uploaden bij DSL, maar je bent altijd snel en stabiel online. Heb je een klein kantoor met een aantal medewerkers die voornamelijk mailen en browsen? Dan is een internetsnelheid van 50 Mbit/s meer dan genoeg. Moeten er binnen jouw bedrijf pijlsnel bestanden verstuurd worden, back-ups gemaakt worden of videobellen jouw medewerkers veel met klanten? In dat geval kun je beter kiezen voor een DSL-verbinding met een internetsnelheid van 100 Mbit/s.

Waarom een zakelijk DSL-abonnement?

Met een DSL-abonnement geniet je van uitstekende wifi en optimale flexibiliteit. Hierdoor heb je altijd zakelijk internet met een betrouwbare verbinding. Wel zo fijn als jij te allen tijden bereikbaar moet zijn op kantoor of vanuit je thuiswerkplek. Extra handig zijn de mogelijkheden om jouw DSL-pakket uit te breiden. Denk aan vast bellen, extra beveiliging of wifi versterkers zodat je echt in alle hoeken van jouw bedrijfspand een sterk signaal hebt. Maar door abonnementen te combineren, bijvoorbeeld je mobiele abonnement met internet op hetzelfde adres, kun je ook nog eens extra voordeel krijgen op beide abonnementen. Wil je weten of een DSL-verbinding mogelijk is op jouw adres? Doe dan de Postcode check.

Verschillen tussen DSL en glasvezel

Naast een DSL verbinding, kun je ook kiezen voor glasvezel. Beide hebben hun eigen voordelen. Hieronder de belangrijkste verschillen op een rij:

  1. DSL is in verhouding voordeliger dan glasvezel.
  2. Glasvezel is minder gevoelig voor storingen.
  3. De maximale snelheden zijn bij glasvezel hoger, tot 500 Mbit/s. Met DSL is dit 100 M/bit/s, ook al een flinke snelheid.

Zakelijk internet voor iedere ondernemer

Of je nu als ZZP’er werkzaam bent, een klein (thuis)kantoor hebt of een grote onderneming hebt. Een goede zakelijke internetverbinding is onmisbaar zodat jij en al je werknemers hun werk zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen uitvoeren. Afhankelijk van jouw postcode en wensen kies je het internet pakket dat het beste bij jou past. Van DSL tot glasvezel, je hebt ontzettend veel mogelijkheden!

Beeld: T-Mobile