Groei

Volgens The Financial Times en McKinsey zijn dit de beste boeken voor ondernemers in 2021

Ieder jaar gaan The Financial Times en McKinsey op zoek naar het beste boek voor ondernemers. Op 1 december maakte de jury de winnaar van 2021 bekend. In dit artikel besteden we aandacht aan het winnende boek. En lees je welke overige 5 titels eveneens voor de shortlist waren geselecteerd.

Clock 5 min

Van de zes genomineerde boeken is het boek van Nicole Perlroth ‘This Is How They Tell Me The World Ends’ is uitgeroepen tot Financial Times en McKinsey Business Book of the Year voor 2021. In haar boek analyseert The New York Times cybersecurity verslaggever de dreiging die uitgaat van de wapenwedloop tussen cybercriminelen, spionnen en hackers. Die vechten om onmisbare computersystemen te infiltreren. Hieronder lichten we het winnende boek en de 5 andere boeken van de shortlist voor je uit.

Bel met je vaste of mobiele zakelijke nummer vanuit Teams

Founders_teams-telefonie-web

Met Microsoft Teams telefonie kunnen medewerkers werken waar en wanneer ze willen. Ontdek hoe.

MEER INFO
This Is How They Tell Me The World Ends – Nicole Perlroth

The New York Times cybersecurity verslaggever Nicole Perlroth analyseert de dreiging die uitgaat van de wapenwedloop tussen cybercriminelen, spionnen en hackers. Die vechten om onmisbare computersystemen te infiltreren.

Zero day: een softwarebug die het voor een hacker mogelijk maakt om in je apparaten in te breken en zich onopgemerkt te verplaatsen. Een zero day is een van de meest begeerde instrumenten in het arsenaal van een spion. En kan onopgemerkt je iPhone bespioneren, de veiligheidscontroles in een chemische fabriek ontmantelen, verkiezingen veranderen en het elektriciteitsnet platleggen. Zero days zijn de bloeddiamanten van de veiligheidshandel, die worden nagestreefd door natiestaten, defensieaannemers, cybercriminelen en veiligheidsverdedigers. In deze markt zijn overheden geen regelgevers, maar klanten die enorme bedragen betalen aan hackers, die bereid zijn om gaten in het internet te dichten. En er over te zwijgen. In This Is How They Tell Me the World Ends ontrafelt Perlroth een ondoorzichtige, code-gedreven markt van buiten naar binnen. En ontmoet onderweg spionnen, hackers, wapenhandelaars, huurlingen en een paar onbezongen helden.

The World For Sale – Javier Blas en Jack Farchy

De huidige wereld is gebouwd op grondstoffen. Denk aan de olie die je auto van brandstof voorziet tot de metalen die ervoor zorgen dat onze smartphones werken. Sta jij er wel eens bij stil waar deze grondstoffen vandaan komen? Waarschijnlijk niet, maar dat zou je wel moeten doen.

In The World for Sale vertellen de twee voormalige Financial Times-journalisten Javier Blas en Jack Farchy het verhaal van het reilen en zeilen van grondstoffenhandelaren. Zij zijn degenen die de grondstoffen kopen, inslaan en weer verkopen. Blas en Farchy laten zien hoe een paar roekeloze zakenmannen onmisbare radertjes werden op de wereldmarkten: ze maakten een enorme uitbreiding van de internationale handel mogelijk. En verbonden grondstofrijke landen – hoe corrupt of door oorlog verscheurd ook – met de financiële centra van de wereld. Ook laat het duo zien hoe sommige handelaren buitengewone politieke macht kregen. Onder andere door Saddam Hoessein te helpen bij de verkoop van zijn olie en ondanks strenge sancties geld te sluizen naar het Kremlin van Vladimir Poetin. Dit boek voor ondernemers is een openbarende tour langs de wildste grenzen van de wereldeconomie en laat zien hoe kapitalisme echt werkt.

Empire Of Pain – Patrick Radden Keefe

Dit boek laat het verwoestende portret zien van drie generaties van de familie Sackler, wiens fortuin werd gebouwd door Valium en werd vernietigd door OxyContin.  Ze zijn een van de rijkste families ter wereld en bekend om hun liefdadigheid. Hoe ze aan het familiefortuin kwamen bleef echter vaag. Totdat bleek dat de Sacklers verantwoordelijk waren voor het maken en op de markt brengen van een pijnstiller die de aanjager was van de opioïde crisis.

Empire of Pain neemt je mee in de vele onderzoeken naar de Sacklers en hun bedrijf. En de juridische tactieken die de familie heeft gebruikt om aansprakelijkheid te ontduiken. Het is het verhaal over de uitspattingen van Amerika’s tweede Gouden Eeuw. Een studie naar straffeloosheid onder de superelite en een meedogenloos onderzoek naar de pure hebzucht en onverschilligheid voor menselijk lijden.

The Conversation – Robert Livingston

In The Conversation laat Robert Livingstone zien hoe je moeilijke gesprekken over ras kunt omzetten in een zinvolle bevordering van verandering en raciale rechtvaardigheid. Hij behandelt drie eenvoudige maar diepgaande vragen: Wat is racisme? Waarom zou iedereen zich er meer zorgen over moeten maken? Wat kunnen we doen om het uit te roeien?

Al tientallen jaren vertaalt hij wetenschap naar de praktijk voor organisaties zoals Airbnb, Deloitte, Microsoft en L’Oreal. In The Conversation komt deze kennis en ervaring samen en word je ondergedompeld in de wetenschap van racisme en vooroordelen. Met voorbeelden uit de popcultuur en zijn eigen levenservaring onderzoekt Livingston niet alleen de diepere oorzaken van racisme, maar ook de factoren die verklaren waarom sommigen er wel om geven en anderen niet. Ook bekijkt hij de meest veelbelovende wegen naar diepgaande en duurzame vooruitgang. The Conversation is gebaseerd op principes uit de psychologie, sociologie, management en gedragseconomie. Het is een routekaart voor het weghalen van diepgewortelde vooroordelen. En het delen van openhartige, op feiten gebaseerde perspectieven op ras, die zullen leiden tot een groter bewustzijn, empathie en actie.

The New Climate War – Michael E Mann

Gerenommeerd klimaatwetenschapper Michael E Mann laat zien hoe fossiele brandstofbedrijven een dertigjarige campagne hebben gevoerd om schuld en verantwoordelijkheid af te schuiven. En actie tegen klimaatverandering uit te stellen. Met The New Climate War biedt Mann een strijdplan voor hoe we de planeet kunnen redden.

In The New Climate War stelt Mann dat niet alles verloren is. Hij trekt de strijdlijnen tussen het volk en de vervuilers: fossiele brandstofbedrijven, rechtse plutocraten en petrostaten. En hij schetst een plan om onze regeringen en bedrijven te dwingen wakker te worden en echte veranderingen door te voeren. De enorm sterke gevestigde belangen zijn gericht op de verdediging van de status-quo van fossiele brandstoffen. Zonder de actieve deelname van burgers zal een maatschappelijk omslagpunt niet snel plaatsvinden. Dit boek zal het voor burgers overal ter wereld mogelijk maken deel te nemen aan deze strijd om onze planeet.

The Aristocracy Of Talent – Adrian Wooldridge

The Aristocracy of Talent van historicus Adrian Wooldridge is een breed opgezette analyse van het verzet tegen meritocratie. Waarin een controversieel pleidooi wordt gehouden voor een herleving van concurrentie op basis van talent.

Meritocratie: het idee dat mensen bevorderd moeten worden op basis van hun talenten in plaats van hun geboorte. Hoewel dit aanvankelijk een nieuw concept leek, was het tegen het einde van de twintigste eeuw de heersende ideologie van de wereld geworden. Hoe kon dit gebeuren en waarom wordt de meritocratie nu door zowel rechts als links aangevallen? Wooldridge schetst de geschiedenis van de meritocratie. Hij kijkt buiten de westerse culturen en laat zien welke transformerende effecten het heeft gehad, daar waar het werd ingevoerd. Vooral toen vrouwen eenmaal in dit meritocractische systeem werden opgenomen. Ook laat hij zien hoe meritocratie nu is aangetast. En hij stelt dat de recente stilstand van de sociale mobiliteit het gevolg is van het falen om de meritocratische revolutie te voltooien. ‘In plaats van de meritocratie op te geven,’ zegt hij, ‘moeten we oproepen tot vernieuwing ervan.’

Ons beste e-book: Microsoft Teams voor admins

Tijdens de lockdown bleek Microsoft Teams voor velen de tool om de continuïteit van de business te garanderen. Maar nieuwe tooling brengt ook een nieuwe beheeromgeving met zich mee. Weten hoe je als admin zoveel mogelijk uit Microsoft Teams haalt voor jouw organisatie? Download dan ons e-book ‘Microsoft Teams voor admins’ waarin we je meenemen in de mogelijkheden van Microsoft Teams. We wensen je veel inspiratie en leesplezier!

Ook interessant:

CTA Microsoft Teams voor Admins 540x382

E-book Microsoft Teams voor Admins

Wil jij weten hoe je met Microsoft Teams je medewerkers op afstand kunt laten werken? Download dan snel dit E-book!

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile