Groei

Dit zijn de best bekeken webinars van 2021

Het afgelopen jaar werden door corona veel events afgelast. Veel van die evenementen zijn toen omgedoopt tot webinar. Ook bij T-Mobile hebben we tientallen webinars georganiseerd, met onderwerpen variërend van cybercrime tot tech trends. Welke webinars waren het populairst? In dit artikel zetten we onze best bezochte webinars op een rijtje.

Clock 3 min

TableTalk TV: Innovatief ondernemen

Go digital, stay human. Met dat statement startte Christian Kromme de TableTalk TV Innovatief Ondernemen. Het menselijke stuk in deze digitale wereld is ontzettend belangrijk gebleken afgelopen jaar. Met name ook voor innovatie. Maar hoe verander je als organisatie mee met al die technologische ontwikkelingen? En hoe blijf je als bedrijf menselijk?

We gaan werk anders organiseren. Christian schetst een toekomstbeeld waar organisaties transformeren naar zwermorganisaties. Hierin wordt door collectieve intelligentie, efficiënte oplossingen bedacht voor complexe vraagstukken. De traditionele bedrijfsstructuur verdwijnt en transformeert naar zelforganiserende systemen waar verschillende talenten, experts en kennishouders effectief samenwerken en elkaar aanvullen. Laurens Waling, oprichter van Part-up, deelt tijdens de TableTalk TV zijn visie op deze bijzondere manier van organisatiemanagement. Want onze huidige organisatiestructuren beperken regelmatig de vrijheid en gevoelde verbinding tussen mensen. Met Part-up brengt hij talenten én vraagstukken bij elkaar.

Al die technologische veranderingen: wat betekent dat voor onze banen, en voor onze vaardigheden? Kunstmatige intelligentie automatiseert razendsnel allerlei processen. Moeten organisaties proberen deze ontwikkeling bij te benen? Of moeten we een ander pad kiezen? De grote uitdaging voor iedere ondernemer is om de interne organisatie continu af te stemmen op nieuwe ontwikkelingen in de markt. Benieuwd hoe je dat op het juiste moment doet? Kijk dan de TableTalk TV ‘Innovatief ondernemen’ terug.

Webinar: De beste connectiviteit voor je (thuis)kantoor

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk een werkende internetverbinding is. Het is de basis voor contact met (potentiële) klanten en toegang tot al je informatiebronnen. Videobellen, werken in de cloud en online zakendoen vereisen daarom een internetverbinding die dit moeiteloos faciliteert. Wat is er nodig om de connectiviteit van je organisatie te optimaliseren?

Niels van der Tang neemt in dit webinar een aantal trends in digitaal ondernemen onder de loep. Zoals data in de cloud, een cloudwerkplek en zero trust veiligheid. Je data en informatie verplaatsen naar de cloud brengt veel voordelen. Het is schaalbaar, voordelig, en met nieuwe technieken zoals IoT zorgt dit ervoor dat er nieuwe datastromen op gang komen. En daar moet je wat mee! Innovatie hoeft niet groots en meeslepend te zijn, maar kan ook dichtbij de organisatie liggen. Zoals bepaalde werkwijzen implementeren, waardoor je bedrijf slimmer werkt.

Jeroen de Kok is Portfolio Marketeer Vast Internet voor ondernemers bij T-Mobile en vertelt alle ins en outs over glasvezel. Het is de fundering voor nieuwe digitale diensten, en daardoor onmisbaar voor je bedrijf. Meer snelheid, weinig vertraging, hogere betrouwbaarheid, zeer schaalbaar. In deze korte websnack ‘De beste connectiviteit voor je (thuis)kantoor’ praten deze experts je bij over de nieuwste connectiviteits-ontwikkelingen.

Webinar: Het koffiezetapparaat als backdoor: hoe digitalisering je kwetsbaar maakt

Jeroen Hentschke, propositielead security bij Telindus, begint met het verhaal van Martin Hron. Als security onderzoeker bij Avast ontdekte hij dat het nieuwe koffiezetapparaat gemakkelijk te hacken was. Digitalisering maakt je kwetsbaar. Tijd om je te wapenen! Security gaat over het managen van risico’s. Dit zijn onder meer cyberbedreigingen, maar ook wet- en regelgeving is een belangrijke factor. Denk je dat je organisatie te klein of onervaren is om goede security te implementeren? Dan heb je het mis, zegt Jeroen. Het voordeel van een klein bedrijf is juist dat het IT-landschap heel beperkt is. De risico’s zijn daarmee ook kleiner. Zaak is dat je goede partners en leveranciers uitzoekt die de security voor je bedrijf regelen.

Stichting Philadelphia Zorg is, net als elk ander bedrijf, kwetsbaar voor cyberaanvallen.  Gezien de kwetsbare doelgroep is een hoge graad van beveiliging en continu inzicht in netwerkverkeer cruciaal. Matt Janssens, directeur ICT en informatiebeveiliging van Philadelphia Zorg, vertelt in dit webinar waarom cybersecurity voor hen van belang is, welke stappen zij hebben doorlopen en wat hen nog te wachten staat. Benieuwd naar alle learnings tijdens deze reis? Kijk dan de webinar ‘Het koffiezetapparaat als backdoor’ terug.

Bekijk hier meer events van afgelopen jaar:

Beeld: T-Mobile