Groei

Waarom buitenlandse werknemers in dienst nemen helemaal zo gek nog niet is

Heeft jouw bedrijf ook last van de krappe arbeidsmarkt? Slimme bedrijven verruimen hun blik. Door mensen uit het buitenland aan te nemen of in te huren vis je in een grotere vijver, bespaar je soms geld, betreed je nieuwe markten en regel je 24/7 service en support. Zodat je de concurrentie een stap voor blijft. In dit Founders artikel lees je waarom buitenlandse werknemers in dienst nemen best een goed idee kan zijn.

Clock 2 min

Er is een intense krapte op de arbeidsmarkt. Waar haal je mensen vandaan, liefst mensen die wat kunnen? Denk out of the box: de wereld is groter dan Nederland. In het buitenland wemelt het van het talent. Vier redenen waarom buitenlandse werknemers in dienst nemen helemaal niet zo’n gek idee is.

E-book Hybride Werken

E-Book Hybride werken-cover-lp-1

In dit e-book ontdek je verschillende oplossingen en mogelijkheden voor hybride werken en hoe je die toepast in jouw bedrijf.

DOWNLOAD GRATIS
Vis in een grotere vijver

Anno 2022 lijkt het bijna onmogelijk om überhaupt mensen te vinden. Zeker specialisten als software engineers en data scientists zijn dun gezaaid. Kijk bijvoorbeeld eens in Polen, Slowakije en India. Die landen staan bekend om hun hoogopgeleide technische professionals die op afstand voor je kunnen werken.

Buitenlandse werknemers in dienst nemen = kosten besparen

Met buitenlandse krachten kun je als bedrijf kosten besparen. Verplichte werkgeversbijdragen en (loon)belastingen zijn in sommige landen namelijk een stuk lager dan in Nederland. Zo hoef je als bedrijf voor collega’s in Australië en Nieuw-Zeeland bijvoorbeeld geen percentage van het loon in te houden voor ziektekostenverzekeringen. Klinkt aantrekkelijk, toch?

Ontdek kansen in nieuwe markten

Economische uitdagingen en problemen zijn niet overal hetzelfde. Landen in Azië zijn tot nu toe minder zwaar geraakt. In China, India en de ASEAN-5 (Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore en Thailand) wordt voor de rest van het jaar en tot in 2023 zelfs groei verwacht. Als bedrijf met ambitie om uit te breiden is Azië the place to be. Twee populaire opties als je nadenkt over het aannemen van internationale collega’s:

  • Het opzetten van een lokale vestiging of dochteronderneming kan interessant zijn. Die houdt zich aan de daar geldende wetten en regels.
  • Een andere populaire optie is EOR (Employer of Record). Je voegt dan eigenlijk een schakel toe: een tussenpartij die op locatie zorgt voor alle salarisadministratie, HR en belastingen voor alle werknemers daar. Wel zo handig, een lokale partij met kennis van zaken die alle praktische zaken voor je uit handen nemen.

Trakteer klanten op 24/7 ondersteuning

In de wereld van vandaag verwachten klanten snelle en goede ondersteuning, waar en wanneer dan ook. Daarom is het belangrijk om callcenteragents op meerdere locaties te hebben. Door over de hele wereld mensen aan te nemen regel je persoonlijke hulp eenvoudig in meerdere tijdzones. Zo kunnen je klanten rekenen op een goede oplossing voor hun probleem, zelfs midden in de nacht.

Op afstand werken

In tijden van hybride werken, werken op afstand, digitalisering en buitenlandse werknemers in dienst nemen is verbinding en communicatie belangrijker dan ooit. Voor ondernemers en bedrijven die hiermee te maken hebben is het gebruik van Microsoft Teams onmisbaar. Daarmee heb je de handvatten om van jouw business een succes te maken. Het is dé hub voor teamwork, want Teams heeft alle tools en informatie die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. In dit artikel delen we 5 Microsoft Teams tips om productiever samen te werken.

E-Book Hybride werken-cover-lp-1

E-book Hybride Werken

In dit e-book ontdek je verschillende oplossingen en mogelijkheden voor hybride werken en hoe je die toepast in jouw bedrijf.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: T-Mobile