Groei

De beste nieuwe crowdfundingprojecten op Kickstarter en Indiegogo

Crowdfundingplatforms zoals Kickstarter of Indiegogo zijn een smeltkroes van originele en creatieve producten. Zo is er elke week wel iets leuks te vinden tussen alle nieuwe projecten. Digital Trends zet de beste crowdfundingprojecten van deze week voor ons op een rij.

Clock 2 min

Isolite

Isolite belooft een technologie waarbij je, nadat je een foto hebt genomen, het licht in het beeld aan kunt passen. Je kunt de hardware toevoegen aan je lichtbron, die het licht computermatig berekent. Daarna kun je verschillende lagen van licht door middel van software naar eigen smaak aanpassen.

Carwink

In het verkeer kun je eigenlijk maar beperkt communiceren met andere weggebruikers. Oogcontact of een knikje of gebaar met je hand kunnen veel zeggen. Maar als je elkaar niet kunt zien, is het gebruik van de claxon of lichten eigenlijk de enige manier om een boodschap over te brengen. En dan maar hopen dat die boodschap op de juiste manier aankomt.

Carwink hoopt daar verandering in te brengen. Het bedrijf heeft een apparaatje ontwikkeld waarmee je boodschappen kunt versturen naar de bestuurder achter je. Denk bijvoorbeeld aan het zeggen van dankjewel of het waarschuwen voor een ongeval.

Swytch

Waarom investeren in een dure elektrische fiets, terwijl je je oude fiets ook kan omtoveren tot een e-bike? Dat is de belofte van Swytch. Met dit kastje kan elke fiets elektrisch worden. Het bedrijf belooft dat je met het apparaat zo’n 32 kilometer per uur kunt fietsen. Bovendien kun je ook je bereik vergroten. Met de Swytch kun je maximaal 80 kilometer fietsen.

Skateboard Surf Adapter

Wie van surfen houdt, maar niet aan het strand woont of liever op het droge blijft, kan nu aan de slag met de Skateboard Surf Adapter. Deze creatie verandert je skateboard in een surfboard voor de straat. Daarmee kun je het gevoel dat je een golf pakt elke dag ervaren, is de belofte.

Lid

Het laatste product sluit mooi aan op de e-bike of je skateboard-wordt-surfboard. Een reden waarom een helm wel verstandig, maar niet veelgebruikt is, heeft te maken met onhandigheid. Je moet zo’n ding immers de hele dag bij je dragen. Maar de helm Lid niet. Die kun je gewoon opvouwen en in je tas opbergen.

Beeld: Shutterstock