Groei

De beste podcasts: Instant Message van de Wall Street Journal

Voor je werk veel onderweg en op zoek naar goede zakelijke podcasts om dan te beluisteren en je expertise uit te breiden? Founders verzamelt de beste podcasts voor professionals van dit moment. Met deze keer podcast Instant Message.

Clock 2 min

Als professional in de telecom of ICT-sector blijf je graag op de hoogte van het laatste technologienieuws. Maar inmiddels zijn er zoveel techsites, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Laat staan dat je snel onderscheid maakt tussen wat er op dit moment écht toe doet, in een oerwoud van duizenden nieuwsberichten per dag.

Techjournalisten zoomen in op het nieuws

In dit tijdperk van information overload bieden podcasts meer dan eens uitkomst. Neem de Wall Street Journal podcast Instant Message. In deze wekelijkse techrubriek behandelen drie techjournalisten actuele onderwerpen die duiding behoeven. De winstwaarschuwing van Apple bijvoorbeeld, en de nieuwe koers die het bedrijf in 2019 zou moeten gaan varen. Moet Tesla zich zorgen maken nu zowel de vraag als het aanbod van nieuwe Tesla’s lijkt te stagneren? En welke rol speelt de ontwikkeling van snellere processoren in de manier waarop wij Netflix kijken op onze smartphones?

Diverse gasten schuiven aan in deze show van ongeveer een halfuurtje. Het snijvlak van de onderwerpen ligt duidelijk op gebied van economie en innovatie. Prettig is dat je te maken hebt met een aantal redacteuren die al jaren meedraaien in de technologiebusiness. De achtergrondkennis van het bedrijfsleven is groot, en op basis daarvan komen de presentatoren soms ook tot interessante nieuwe voorspellingen of inzichten. Ook actuele events zoals elektronicabeurs CES komen uitvoerig aan bod.

Gebruik ik mijn smartphone te veel?

Maar het is meer dan een zakelijke podcast alleen. Instant Message gaat ook in op de persoonlijke techvragen die veel professionals zichzelf stellen: hoe evalueer ik mijn persoonlijke smartphonegebruik? Welke gadgets gebruik ik zelf het meest? Welke technologie maakt ons leven echt beter en wat is simpelweg overbodige luxe?

Instant Message is gratis te beluisteren via je favoriete podcastplayer. Nieuwe afleveringen verschijnen over het algemeen wekelijks online, en de show is daarmee erg actueel.

Beeld: Shutterstock