Groei

De beste podcasts voor ondernemers: Business Wars

Voor je werk veel onderweg en op zoek naar goede zakelijke podcasts om dan te beluisteren en je expertise uit te breiden? Founders verzamelt de beste podcasts voor professionals van dit moment. Met deze keer podcast Business Wars van Wondery.

Clock < 1 min

Netflix vs. HBO, Nike vs. Adidas en Napster vs. de muziekindustrie: het zijn de verhalen van grote corporates die het met elkaar aan de stok krijgen, vaak voor het oog van de media. Juist deze verhalen staan centraal in de podcast Business Wars. Een show die niet alleen de tijd neemt om de vetes tussen deze grootmachten uit te leggen, maar ook dieper in te gaan op de achterliggende strategie en lessen die we uit deze ‘zakelijke oorlogsvoering’ kunnen leren. 

Business Wars is daarmee een absolute luistertip voor iedereen die zijn vingers aflikt bij dit soort smeuïge bedrijfsverhalen achter de schermen. Grote bedrijven en merknamen passeren de revue: Apple, Microsoft, Sony, Nintendo, Coca Cola, Pepsi, eBay, Paypal en Netflix. Presentator David Brown zet vaak in meerdere afleveringen per onderwerp uiteen waar het mis ging en hoe managers, investeerders en de media hierin een rol speelden. 

Meest fascinerend aan deze podcast zijn natuurlijk de grote namen uit de corporate wereld en het stempel dat zij op onze moderne maatschappij hebben weten te drukken. De worstelingen op hun weg naar succes zijn zowel leerzaam als herkenbaar voor elke ondernemer.

Business Wars is gratis te beluisteren via je favoriete podcast player. Nieuwe afleveringen verschijnen over het algemeen elke maandag online.

Beeld: Shutterstock