Groei

De beste podcasts voor ondernemers: Vlog Boss Radio

Voor je werk veel onderweg en op zoek naar goede zakelijke podcasts om je expertise uit te breiden? Founders verzamelt de beste podcasts voor professionals van dit moment. Met deze keer podcast Vlog Boss Radio.

Clock < 1 min

Heb je je eigen vlog kanaal op YouTube of zit je er aan te denken professioneel te gaan vloggen? Dan kan het geen kwaad je van tevoren goed te laten inlichten over hoe je succes kunt bereiken op je eigen YouTube-kanaal. De podcast Vlog Boss Radio van Amy Schmittauer is dan een goed begin. In de show wordt stilgestaan bij alle aspecten die bij het maken van een succesvolle vlog komen kijken.

Amy is zelf een succesvolle Amerikaanse vlogster die haar levenslessen drie jaar lang verzamelde voor deze podcast-show. Inmiddels heeft ze al enige tijd geen nieuwe afleveringen meer opgenomen, maar het archief met bijna 150 afleveringen biedt een haast onuitputtelijke bron aan inspiratie voor vloggers met ambitie.

SEO van je YouTube-kanaal

Sommige shows duren relatief kort (10-20 minuten), zoals een aflevering over het optimaliseren van de SEO van je YouTube-kanaal of de workflow die Amy zelf hanteert bij het maken van een vlog video. In de langere afleveringen (30-40 minuten) heeft ze vaak succesvolle andere vloggers te gast die vertellen over het belang van het creëren van een eigen merk op YouTube, of de wijze waarop je als vlogger geld kunt verdienen.

Het is jammer dat Vlog Boss Radio inmiddels al enige tijd geen nieuwe afleveringen online heeft gezet. De wereld van YouTubers is op dit moment immers nog volop in beweging en er valt dan ook nog elke dag iets nieuws te leren. Toch is de kans groot dat Amy de draad op een later moment weer oppakt: Na een eerdere pauze in 2016 volgden er ook weer tientallen nieuwe afleveringen. Tot die tijd is ook haar eerdere werk een absolute podcast-tip.

Vlog Boss Radio is gratis te beluisteren via je favoriete podcast-player.

Beeld: Shutterstock