Groei

Deze 5 boeken wil je als ondernemer op vakantie lezen

De vakantie komt steeds dichterbij, je bent je vast al aan het voorbereiden. Welke boeken ga je in je vrije weken lezen? Deze vijf titels mogen in elk geval niet ontbreken in de koffer van een ondernemer.

Clock 4 min

De Obama-factor

Of je nu fan bent van Barack Obama of niet, een ding kun je niet ontkennen. De man heeft charisma. En juist dat charisma maakt dat hij een succesvol leider van de Verenigde Staten was.

Van zo’n man kun je ontzettend veel leren, en dat is dan ook precies wat Luc Cipers je met het boek ‘De Obama-factor’ laat doen. Hoe zorg je voor een sterke eerste indruk en hoe breng je je visie met overtuiging over? Het zijn slechts een paar van de vragen die Cipers beantwoordt. Dit doet hij bovendien niet aan de hand van vage vraagstukken, maar met de focus op praktische toepasbaarheid. Je kunt er dus zelf direct mee aan de slag.

“Jouw succes is steeds recht evenredig met de mate waarin je andere mensen kunt inspireren, betrekken en motiveren voor je ideeën, je doelen en je visie”, aldus Cipers. Nu moet je alleen nog leren hoe je dat precies kunt doen.

 De Obama factor 

De Obama-factor door Luc Cipers, € 24,99 – LannooCampus

 

Verdrink geen dooie eend

In de top van de advocatenbranche vind je vooral mannen en weinig vrouwen. Topadvocaat én vrouw Marry de Gaay Fortman houdt zich echter wel staande in die harde wereld, tussen alle heren.

Hoe ze dat doet, beschrijft ze in haar boek ‘Verdrink geen dooie eend’. Daarbij geeft ze vrouwen bovendien tips om zelf ook te floreren in een mannenwereld.

Haar belangrijkste tip? Verdrink geen dooie eend! Daarmee bedoelt ze dat je situaties niet moet laten escaleren en weinig aandacht aan iets negatiefs moet besteden. Maakt iemand een nare opmerking? Maakt die dan onschadelijk met een goedgeplaatste grap of vraag.

Op deze manier geeft het boek een uniek inkijkje in het leven van een topvrouw tussen mannen, en kun je zelf inspiratie opdoen om ook de top te bereiken.

Verdrink geen dooie eend 

Verdrink geen dooie eend door Marry de Gaay Fortman, € 20,00 – Business Contact

 

Startup Survival

Niet alle ondernemers staan al jaren aan het hoofd van een groeiend bedrijf. Sommigen beginnen pas net met hun allereerste startup. En het is niet eenvoudig een succes te maken van jouw droom.

Robin Geers en Jeroen de Wit geven in hun ‘Startup Survival’ juist deze mensen handige tips om wél een succes te maken van hun onderneming. Je leert de (soms onbeschreven) regels van succesvolle ondernemers en investeerders, die allemaal hun eigen successen en valkuilen meegeven. Hoe vind je bijvoorbeeld klanten en waar moet je aan denken als je je eerste medewerkers zoekt?

Dit handige boek staat vol met concrete do’s en dont’s, in plaats van vage algemene tips.

Start-up survival

 Startup Survival door Robin Geers en Jeroen de Wit, € 29,99 – LannooCampus

 

Het Plakbandpensioen

Zeg eens eerlijk: hoe staat het met jouw pensioen? Geen zorgen, je bent echt niet de eerste met een pensioengat. Maar hoe los je dat gat op? Gerhard Hormann neemt je bij de hand en helpt je bij het oplossen van dit probleem.

In ‘Het Plakbandpensioen’ vertelt Hormann over zijn eigen ervaringen. Hij moest een pensioengat van ruim zestien jaar overbruggen, wat hij deels kon doen aan de hand van eerder opgespaard geld. Daar hielpen de opbrengsten van zijn laatste boeken ook bij. Ook had hij zijn huis al afgelost, wat flink bespaart in de kosten van je levensonderhoud.

Heeft jouw pensioenplan nog wat aandacht nodig? Of wil je eigenlijk gewoon vijftien jaar eerder stoppen met werken? Met de hulp van Hormann kom je een aardig eind op weg en kun je snel gaan genieten van je plakbandpensioen.

Voorkant Plakbandpensioen (1) 

Het Plakbandpensioen door Gerhard Hormann, € 9,95 – Just Publishers.

 

Beter worden is niet voor watjes

Je kunt niet alleen van alles leren van andere ondernemers, maar ook van mensen die een zware periode achter de rug hebben. Bart van Eldert en Danielle Pinedo kregen beiden kanker én werden weer beter. Maar dat ging niet zonder slag of stoot.

In ‘Beter worden is niet voor watjes’ lees je een intieme briefwisseling tussen Van Eldert en Pinedo, tijdens hun strijd om te genezen. En wat blijkt? Het is inderdaad niet voor watjes.

Ziekte blijkt ook een positieve kant te hebben. Alles kan nu namelijk anders zijn. Niet alleen thuis, maar ook op het werk en in je hoofd. Dat kan iedereen inspireren!

Eldert en Pinedo - Beter worden is niet voor watjes (1) 

Beter worden is niet voor watjes door Bart van Eldert en Danielle Pinedo, € 17,99 – Uitgeverij Prometheus.

 

Beeld: Shutterstock