Groei

Welke 5 events mag je als ondernemer niet missen in 2018?

Als er één wereld is die nooit stil staat en steeds sneller draait, dan is het de tech-wereld wel. Als ondernemer wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Daarom vijf events die je dit jaar niet mag missen.

Clock 2 min

MWC – Mobile World Congress

Tot en met 2 maart 2018, Barcelona

Voor de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van telefonie en smartphones moet je bij het MWC zijn. Dit jaar ligt er een grote focus op een betere toekomst op een slimme en innovatieve manier.

Daarvoor besteedt het MWC aandacht aan de rol die de mobiele industrie kan spelen in duurzaamheid en klimaatbehoud. Daarnaast ontbreken hardware demonstraties en provider-aanwezigheid natuurlijk niet op dit evenement.

Prijzen variëren per ticket van 799 tot 4.999 euro.

Niet meer de kans om er dit jaar bij te zijn?

Bekijk hier de keynotes live

SXSW – The South by Southwest

9-18 maart 2018, Austin, Texas

Waaruit komt het volgende revolutionaire idee voort? Vanuit deze gedachtegang organiseert South by Southwest een evenement dat muziek, film, cultuur en technologie samenbrengt.

CEO’s, programmeurs, regisseurs etc. treden op als keynote spreker om jou als ondernemer te inspireren over de meest uiteenlopende onderwerpen. Want, zo is het motto van SXSW, de beste ideeën komen voort uit bijzondere samenwerkingen.

De prijzen van de tickets variëren van 825 dollar tot 1.650 dollar.

TNW – The Next Web

24-25 mei 2018, Amsterdam

Tijdens het hippe TNW-evenement dat is vormgegeven als een festival loop je naar verschillende tenten en podia om te kijken naar inspirerende sprekers.

Tijdens vorige edities werd er aandacht besteed aan frisse, jonge bedrijven zoals Reddit en AirBnB, een combinatie van technologie en ondernemerschap vanuit het oogpunt van een jonge generatie ondernemers. Na deze keynotes heb je de gelegenheid om direct zelf aan de slag te gaan bij deze inspirerende ondernemers. Zij geven diverse workshops.

Prijzen vanaf 199 euro tot 645 euro.

 

CEBIT

11-15 juni, Hannover

De digitalisering van bedrijven, overheid en samenleving wordt op het CEBIT-evenement vanuit allerlei hoeken benaderd. Dit evenement is exclusief voor ondernemers en bedrijven en legt voornamelijk de focus op het ontwikkelen van nieuwe (technologische) toepassingen voor het bedrijfsleven. Dit wordt onder andere gedaan door ruimte te creëren om te netwerken.

Kaarten zijn beschikbaar vanaf 100 euro.

Foto: IFA Berlin

IFA – Internationale Funk Austellung

31 augustus -5 september 2018, Berlijn

Bij de IFA in Berlijn zijn ieder jaar de grootste namen op technologisch gebied te vinden. Hier worden de nieuwste producten gepresenteerd uit elke technologische categorie die je maar kunt bedenken, zoals als IT-hardware en software, fotografie, digitale gezondheid, communicatie en audio.

Daarnaast zijn er informatieve key notes die vragen beantwoorden als: ‘welke technologische ontwikkeling staat op het punt door te breken?’. De grootste namen uit de technische wereld komen aan bod om jou van het laatste tech-nieuws op de hoogte te brengen.

Een ticket koop je al vanaf 40 euro.

 

Hoofdfoto: SXSW
Beeld: Shutterstock