Groei

Ondernemende vrouwen vinden elkaar in The Goaldiggers Club van Eve Tomaszewski

Eve Tomaszewski is oprichter van The Goaldiggers Club: een club van vrouwelijke ondernemers die regelmatig bijeenkomen om hun ervaringen als ondernemer met elkaar te delen.

Clock 3 min

Onderneemster Eve Tomaszewski kende zelf een hoop andere vrouwelijke ondernemers die allemaal tegen dezelfde uitdagingen aanliepen. “Zou het niet logisch zijn om hen met elkaar in contact te brengen?” dacht ze. En zo ontstond in 2015 The Goaldiggers Club, een netwerk van vrouwelijke professionals die hun kennis, ervaring en netwerk met elkaar delen.

Ondernemen kan soms best eenzaam voelen
Tweet
Twitter
Het verbinden van mensen heeft eigenlijk altijd al in haar gezeten. “Ik heb er altijd erg voor open gestaan anderen te helpen. Daarnaast kan ondernemen soms ook best eenzaam voelen. Een club van vrouwen om je heen verzamelen die allemaal dezelfde mindset hebben, zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat.”

Foto: Chantalle Laurent Photography

Exclusieve club

“The Goaldiggers Club verbindt vrouwen zowel online als offline met elkaar. Het is een exclusieve club, waarvan je lid kunt worden via een membership. Hierbij betaal je maandelijks een bedrag om onder andere toegang tot de Facebookgroep te krijgen. De ervaringen van de vrouwelijke ondernemers deel ik op de website van The Goaldiggers Club en in worksheets. Deze tips en tricks voor vrouwelijke ondernemers worden overigens ook gedeeld tijdens onze offline events, waarbij iedereen welkom is om een keertje sfeer te komen proeven.

De vrouwen die tijdens deze zogenaamde ‘sessions’ bij elkaar komen luisteren naar lezingen van vrouwelijke ondernemers en kunnen hen vragen stellen. In de pauze kun je onder meer een portretfoto laten maken voor je LinkedIn profiel, of met je ondernemersvragen terecht in de coach corner. Daarna is er nog een afsluitende borrel, waarbij druk genetwerkt wordt. Tijdens deze dag vol inspiratie en goede sfeer zijn er steeds zes vrouwelijke ondernemers die hun ervaringen delen met ongeveer 100 ondernemende goaldiggers in de zaal.

Handige apps

Op dit moment werkt Eve veel met freelancers voor de verschillende werkzaamheden binnen haar bedrijf. “Zo heb ik iemand voor social media, een event planner en een stagiaire. Voor elk vakgebied heb ik wel iemand die werk uit handen kan nemen.”

“Voor de projecten binnen het bedrijf maak ik gebruik van de projectmanagementtool Trello. Mijn facturen houd ik bij in Moneybird, dat werkt heel gemakkelijk. Met de app kun je alle bonnetjes zo inscannen. Verder maak ik ook veel gebruik van de app Zoom, dat is vooral handig voor het inplannen van een meeting.”

Maar niet alleen zakelijke apps zijn belangrijk voor de ondernemer, zo maakt ze ook veel gebruik van de meditatie-app Headspace. “Voor mij is meditatie heel belangrijk om een goede balans te behouden tussen werk en privé. Zo leer ik bijvoorbeeld om vrede te hebben met de dingen die niet gaan zoals ik wil. Meditatie heeft bij mij echt verandering gebracht.”

Social media

Social media is belangrijk, zowel voor het bedrijf, als voor haar persoonlijk. “De meeste bezoekers komen via Instagram bij The Goaldiggers Club terecht. Dit platform is dan ook belangrijk om de bezoekers op de hoogte te houden. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om mensen via Instagram te blijven inspireren. Zelf ben ik ook actief op Instagram, ik vind het mooi om persoonlijke verhalen te delen. Bepaalde kwetsbaarheid en eerlijkheid vind ik heel belangrijk.”

Tot slot heeft Eve nog een goede tip voor andere ondernemers: “Op dit moment leer ik nog steeds veel van het ondernemen. Zo leer ik bijvoorbeeld dat ik enerzijds van alle markten thuis moet zijn om ook echt te kunnen ondernemen. Anderzijds kun je ook niet de beste zijn in álles. Met de juiste mindset en de juiste mensen om je heen, kun je door deze valkuil breken.”

“Soms is het goed om jezelf dingen aan te leren, aan de andere kant is het juist slim om voor bepaalde onderdelen in je business mensen die hier meer kennis van hebben aan te nemen. Kijk dus wat voor jou goed werkt, op die manier kun je juist weer verder groeien.”

Nieuwsgierig geworden naar een session? Op 9 december staat de volgende session van The Goaldiggers Club gepland.

Beeld: Shutterstock