Groei

Facebook gaat concurrentie aan met LinkedIn met cv-functie

Je professionele cv zet je binnenkort niet alleen op LinkedIn, maar ook op Facebook. Het sociale netwerk test namelijk zijn eigen cv-functie.

Clock < 1 min

Dat ontdekte een redacteur van The Next Web. Op Twitter deelt hij een screenshot waarop te zien is hoe een gebruiker zijn eigen cv in kan vullen.

Op Facebook was het natuurlijk al mogelijk om in te vullen welke opleiding je hebt gevolgd en waar je werkt. Deze informatie kwam echter niet heel prominent naar voren. Voor werkgevers is Facebook ook niet per se de perfecte plaats om op zoek te gaan naar nieuwe collega’s.

De nieuwe functie moet daar verandering in brengen. Binnenkort kun je waarschijnlijk precies aangeven waar je hebt gewerkt, voor welke periode en welke functie je hebt gehad. Ook kun je een professionele foto toevoegen, contactgegevens noemen en andere informatie delen, weet Business Insider Nederland.

Onderscheid

De cv-functie is voor Facebook een belangrijke stap om meer onderscheid te maken tussen persoonlijke en zakelijke pagina’s. Het adagium ‘zet niets op Facebook wat je (toekomstige) werkgever niet mag zien’ werkt namelijk nogal remmend. Het zorgt ervoor dat mensen twee keer nadenken voordat ze een leuke foto op het sociale netwerk delen.

In welke mate het onderscheid er daadwerkelijk gaat komen, blijft afwachten. Of de cv-functie binnenkort ook buiten een testgroep beschikbaar komt, is onbekend.

Beeld: Shutterstock