Groei

Merendeel van de zzp’ers heeft geen eigen website

Heeft jouw eigen bedrijf nog geen eigen website? Je bent zeker niet de enige. Ruim 70% van de Nederlandse ondernemers is niet online te vinden. Een gemiste kans die je veel klanten kan kosten.

Clock 2 min

Gratis e-book 'Je eigen bedrijf starten'

cta-je-eigen-bedrijf-starten

Wat heb je allemaal nodig om je nieuwe bedrijf succesvol op de kaart te zetten? Download ons gratis e-book vol praktische tips, uitleg, links en tools.

Download gratis eBook
Op dit moment telt ons land ruim 1,5 miljoen kleine ondernemers. Nog nooit eerder was ons land zo ondernemend. Maar toch heeft het gros van deze grote groep kleine zelfstandigen op dit moment (nog) geen eigen website. Hoe komt dat?

Onderzoek van het CBS en Google toonde aan dat 70% van de zzp’ers geen eigen site heeft. Het gaat vooral om eenmanszaken, in totaal zo’n 800.000. Waarom deze bedrijven geen eigen website hebben, wordt uit het onderzoek helaas niet helemaal duidelijk. Van de bedrijven die wel een eigen website hebben, gebruikt het gros van de ondernemers deze om informatie te verschaffen aan geïnteresseerden. Slechts een zeer klein percentage gebruikt de site als direct verkoopkanaal, bijvoorbeeld door een webshop.

Het belang van een goede website

Een website voor je bedrijf zorgt er op de eerste plaats voor dat je bedrijf beter gevonden wordt door mensen die op zoek zijn naar een bepaalde product of dienst. Ben jij een ‘aannemer in Meppel’ of een ‘nagelstudio in Groningen’? Dan kun je er donder op zeggen dat mensen deze zoektermen gebruiken om naar jouw bedrijf te zoeken. Maar wie geen eigen website heeft, wordt niet gevonden op deze keywords.

Een website is dus extreem belangrijk voor je online vindbaarheid. Dat levert nieuwe klanten op en zorgt ervoor dat bestaande klanten praktische informatie over je kunnen vinden. Denk aan openingstijden of je locatie.

Goedkope website

Een goede website hoeft vandaag de dag niet moeilijk of duur te zijn. Met tools als WordPress, Wix of Tumblr knutsel je zelf redelijk eenvoudig een eigen site in elkaar. Kom je er niet uit, vraag dan eens rond in je netwerk of iemand met verstand van websites je kan helpen bij het publiceren van je site. Een domeinnaam registreren kan al voor een paar euro per jaar, vaak in combinatie met een eenvoudig webhosting pakket.

Doorverwijzing

Kom je er echt niet aan toe een goede website in te richten? Leid je domeinnaam dan (tijdelijk) door naar het social-mediaprofiel van je bedrijf, als je hier wel actief op bent. Zo komen je online bezoekers in elk geval niet helemaal voor een dichte deur te staan. Een statische pagina met alleen een adres of contactinformatie kan ook een (tijdelijke) oplossing zijn.

Succesvol ondernemen

Wil je graag meer tips over het professionaliseren van je eigen bedrijf en het werven van meer klanten? Download dan ons gratis eBook Succesvol Ondernemen. Hierin zetten we alle tips en tools op een rijtje die je nodig hebt om een professionele indruk achter te laten. In het boek vind je ook een handige checklist, zodat je direct aan de slag kunt. Je kunt het eBook hier gratis downloaden.

Ontdek onze oplossingen voor zakelijk internet voor zzp en de voordelen ervan voor jouw bedrijf.

cta-je-eigen-bedrijf-starten

Gratis e-book 'Je eigen bedrijf starten'

Wat heb je allemaal nodig om je nieuwe bedrijf succesvol op de kaart te zetten? Download ons gratis e-book vol praktische tips, uitleg, links en tools.

Download gratis eBook
Beeld: Shutterstock