Groei

Google breidt lengte van de meta-beschrijving uit en dit is wat je er mee kunt

Google heeft de lengte van de meta-beschrijving vergroot. En dat is goed nieuws als je veel met SEO bezig bent. Want door die beschrijving uit te breiden, kun je nu meer tekst gebruiken om jouw merk te promoten.

Clock < 1 min

De meta-beschrijving is iets wat in de HTML van een website verschijnt. Daarmee geef je zowel Google als bezoekers iets meer informatie over de inhoud van je pagina. Dit heeft geen verdere invloed van hoe hoog je in de zoekresultaten van de internetgigant verschijnt, maar nuttig is het dus zeker wel.

Daarnaast is ook de lengte van de search engine results page (SERP’s) uitgebreid. Een SERP is een paragraaf aan tekst die precies onder de link in de zoekmachine verschijnt. Google toont namelijk niet altijd de tag, maar ook wel eens die paragraaf. Reden is bijvoorbeeld dat de paragraaf met tekst uit een artikel soms beter aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker.

Wat kun je met de nieuwe lengte?

De nieuwe lengte van de meta-beschrijving is 320 karakters, waar dit er eerder nog 160 waren. Maar nu hoef je dus niet direct allerlei actie te ondernemen, betoogt John Lincoln, mede-oprichter and CEO van Ignite Visibility, op Inc. Omdat Google regelmatig een stukje tekst uit je website haalt dat relevant is voor de zoekopdracht. Daarbij maakt het direct gebruik van de langere lengte die hiervoor beschikbaar is gemaakt.

Maar voor toekomstige blogberichten en websites kan dit wel een groot voordeel hebben. Google pakt soms immers wel die tag voor de meta-beschrijving in zijn zoekresultaten. Daardoor kun je een betere synopsis geven van je artikel, waardoor je meer bezoekers krijgt vanuit de zoekresultaten. Daarnaast kun je allerlei zoektermen die relevant zijn aan je belangrijkste keyword in je meta-beschrijving stoppen.

Werk je binnen de e-commerce, dan is een andere aanpak juist weer handig. Zo kun je meer details geven over het product dat je verkoopt.

Beeld: Shutterstock