Groei

Google en Salesforce onthullen eerste details van samenwerking

Afgelopen najaar verrasten Salesforce en Google het publiek tijdens de Dreamforce-conferentie door een samenwerking aan te kondigen. De eerste details van die samenwerking werden gisteren bekendgemaakt.

Clock < 1 min

De belangrijkste stap in de samenwerking is het feit dat Google Analytics 360-gebruikers vanaf nu data kunnen importeren vanuit het Salesforce CRM, zoals leads en kansen. Dit zou moeten leiden tot een nog completer overzicht van de customer journey.

Ook worden platformen als Marketing Cloud, Salesforce Wave en Einstein Analytics uitgebreid om beter data uit te kunnen wisselen met Google Analytics.

Advertenties

Naast koppeling met Analytics gaan Google en Salesforce er ook voor zorgen dat data vrij kan bewegen tussen Salesforce en Google BigQuery: de data warehouse-oplossing van de internetgigant. Daar kunnen datawetenschappers de gecombineerde data weer verder aanvullen met andere datasets.

Misschien wel de meest opvallende koppeling is die met de populaire advertentiediensten van Google, AdWords en DoubleClick Search. Daardoor kunnen marketeers nog effectiever hun (zoek)advertenties inkopen op basis van verkoopdata.

Volgens beide bedrijven zal de samenwerking het komende jaar nog verder worden uitgebreid.

Foto: Shutterstock
Beeld: Shutterstock