Groei

Year in Search: dit waren de populairste zoekopdrachten van 2017

Wat hield Nederland in 2017 bezig? Eén bedrijf dat deze vraag natuurlijk kan beantwoorden, is Google. Het bedrijf verzamelt allerlei data over onze zoekopdrachten en presenteerde gisteren de meest populaire zoekopdrachten.

Clock < 1 min

Elk jaar presenteert Google de opvallendste zoekopdrachten in de lijst Year in Search. Het gaat niet om absolute aantallen, maar geeft toch een mooi inkijkje in wat Nederland het afgelopen jaar bezig heeft gehouden.

In de algemene zoekopdrachten is duidelijk te zien dat het persoonlijk leed een grote indruk op ons heeft gemaakt. Anne Faber is volgens Google de meestgezochte zoekterm van het afgelopen jaar. Haar vermissing maakte twee maanden geleden een hoop los. Ook de uitgelekte seksvideo van Patricia Paay (#3) en de hersenschade van voetballer Abdelhak Nouri (#4) hielden ons bezig.

De top 5 wordt verder gevuld door de Stemwijzer (#2) en de Staatsloterij Oudejaarstrekking (#5). Ook de iPhone 8, Tour de France, Fidget Spinner, het Songfestival en de verloren Europa Leage-finale tussen Ajax en Manchester United scoren hoog.

Andere populaire zoekopdrachten waren onder meer Lieke Martens (Nederlands vrouwenelftal), Geert Wilders, Eberhard van der Laan, Max Verstappen en Boef.

 

Beeld: Shutterstock