Groei

IKEA gaat producten verkopen via andere webshops

Een nieuwe (werkplek)inrichting kopen bij IKEA? Misschien kun je die binnenkort wel online bestellen bij Amazon of Alibaba.

Clock < 1 min

IKEA zet een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van zijn e-commerce plannen. Vandaag maakte CEO Torbjörn Lööf bekend dat het Zweedse interieurbedrijf namelijk samen wil gaan werken met andere webshops om zijn collectie online te gaan verkopen.

Lööf liet in een interview met de Financial Times weten dat hij op dit moment hierover in gesprek is met onder meer Amazon en Alibaba. “Dit is de grootste stap voor ons bedrijf sinds we met IKEA begonnen zijn”, aldus de topman.

Dit is de grootste stap voor ons bedrijf sinds we IKEA begonnen zijn
Tweet
Twitter
De stap om samen te gaan werken met andere online retailers is een logische. Niet alleen bespaart IKEA zich zo tijd en geld op het verder ontwikkelen van een eigen online distributiesysteem naar consumenten, klanten zijn ook sneller geneigd om producten aan te schaffen in grote online warenhuizen waar ze direct ook andere producten kunnen vinden. Op dit zelfde model ontstond ooit de moderne supermarkt: wanneer de klant op één locatie al haar benodigdheden kan vinden (van vleeswaren tot tandpasta) hoeft zij niet meer naar de concurrent en wordt veel tijd bespaard.

Toch is de omslag voor IKEA niet zomaar gemaakt. “We zijn tot nu toe slechts gewend om meubels te leveren aan onze eigen filialen. Zo is onze hele business op dit moment opgebouwd. Wanneer we straks aan andere retailers moeten gaan leveren zullen er nog een hoop grote stappen gemaakt moeten worden om dit proces op rolletjes te laten lopen” aldus Lööf.

Foto: IKEA

Beeld: Shutterstock