Groei

De impact van trends op het ondernemerschap

Realiseer je je dat de toekomst maakbaar is door de keuzes die je als bedrijf vandaag de dag maakt? Ondernemen draait steeds meer om waardecreatie. Wat is de impact van hedendaagse trends en ontwikkelingen op ons als mens en het ondernemerschap? In de webinar ‘De impact van trends op het ondernemerschap’, die je nu on demand kunt terugkijken, word je geprikkeld om hierover na te denken.

Clock 2 min

Als bedrijf heb je invloed op verschillende toekomstvormen. Ben je bereid om zelf de regie in handen te nemen? Het ontstaan van nieuwe waardesystemen zet bestaande businessmodellen namelijk onder druk. Tijdens de webinar ‘De impact van trends op het ondernemerschap’ kom je erachter hoe maakbaar de toekomst is.

De impact van trends op het ondernemerschap

Met een generaliserend verhaal stipt Trend & Innovatie expert Cécile Cremer diverse trends en ontwikkelingen uit het trendlandschap aan. Wat zijn de behoeftes uit de markt? Welke ontwikkelingen zitten daarachter, en hoe hebben deze trends zich vertaald naar het bedrijfsleven? Zo gaat Cecile in haar sessie dieper in op de trend ‘Knowledge Society’. Over hoe kennis en content steeds verkoopbaardere producten worden. Er vindt namelijk een verschuiving plaats van status naar kennis. Als bedrijf is het steeds belangrijker om na te denken over ‘wat laat ik achter op deze wereld? Wat is mijn heritage? Maar ook cross-sectorale innovatie is een ontwikkeling die belangrijk wordt. We moeten ons veel meer focussen op het collectief en zeker als kleine organisatie is er veel winst te behalen in het ontwikkelen van cross-sectorale innovaties en connecties. Met inspirerende en tastbare voorbeelden daagt Cecile je uit om open te staan voor toekomstkennis. Het overkomt je niet, je hebt zelf de regie in handen!

Verbinding als uitgangspunt

Hoe vertalen ondernemers trends en ontwikkelingen naar de praktijk? Leerkracht Patrick Trentelman en spreker tijdens de webinar laat zien hoe bepaalde ontwikkelingen hebben geleid tot het ontstaan van zijn start-up. Het begon allemaal met de vraag: ‘Hoe communiceren wij over 10 jaar met elkaar?’ Samen met zijn klas en softwareontwikkelaar New Nexus ontwikkelde zij de app Spacetime. Een digitale tijdcapsule waarmee je informatie naar de toekomst kan sturen. Later groeide dit uit tot de app Spacetime Layers, die locatie- en tijdgebonden informatie in één platform samenbrengt. Patrick inspireert je met vragen als: Hoe bedien je een markt die er wel is, maar waar nog geen advertentiemogelijkheden voor zijn? De nieuwsgierige mens beweegt zich door tijd en door ruimte. En in al deze technologische ontwikkelingen zijn we op zoek naar het menselijke aspect van digitalisering. Patrick inspireert met zijn verhaal hoe techniek zorgt voor verbinding tussen organisaties.

Oude wijn, nieuwe zakken

Hoe breng je een product succesvol op de markt en hoe kun je dat succes schalen? Matthijs Draijer, Founder and CEO van onder meer EkhartYoga en SkipToBot, heeft aan het begin gestaan van meerdere start-ups. Tijdens zijn sessie krijg je praktische tips van een ondernemer die al veel scenario’s heeft gezien. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het creëren en lanceren van succesvolle en innovatieve technische oplossingen. Waarom werken sommige dingen wel en sommige dingen niet? Dit heeft Matthijs zich de afgelopen jaren bij iedere startup opnieuw afgevraagd. Je ontwikkelt een product, zoekt naar de juiste pitch en gaat de markt op. Pas dan wordt het lastig. Matthijs vertelt wat je kunt doen om de kans van slagen te maximaliseren. Wat komt er allemaal bij kijken en wat kun je doen ter voorbereiding? Met een zelf ontwikkeld stappenplan laat Matthijs zien hoe hij dit zelf succesvol heeft toegepast op zijn ondernemingen.

Webinar direct terugkijken

Deze webinar heeft onlangs plaatsgevonden. Maar gelukkig kun je ‘m vanaf nu direct on demand terugkijken. En een ding is zeker: na de webinar ‘De impact van trends op het ondernemerschap’ ben je gevoed met de nieuwste trends en weet je hoe je je hiermee onderscheidt in de markt en relevant blijft. Bekijk ‘m dus meteen terug!

 

Beeld: Shutterstock