Groei

In 27 dagen je eigen side hustle starten met Chris Guillebeau

Hoe leuk je baan ook is, er zijn nog zoveel andere dingen in het leven die je misschien wilt doen. Met een deel daarvan kun je mogelijk ook nog eens geld verdienen. De side hustle is geboren. En daar heb je echt niet zoveel voor nodig, vertelt Chris Guillebeau je in De Side Hustle.

Clock 3 min

Een side hustle is eigenlijk niets meer dan een bedrijfje naast je gewone baan. En dat allemaal zonder dat je je baan hoeft op te zeggen. Guillebeau is duidelijk: iedereen zou een side hustle moeten beginnen. Het geeft je meer vrijheid en meer opties.

Guillebeau geeft je in 304 pagina’s een stappenplan voor 27 dagen, waarmee je zelf een side hustle kunt opstarten. Zelf startte hij tijdens zijn werkzame leven diverse side hustles op.

Direct in het diepe

Guillebeau windt er geen doekjes om, maar springt direct met je in het diepe. Na de inhoud krijg je namelijk al meteen het 27-dagen plan voor je neus. Elke week heeft een eigen thema, elke dag een eigen doelstelling. Zo begin je op dag één al met een belangrijke vraag: “Wat is er over 27 dagen aan je leven veranderd?”

De mythes dat je veel geld en tijd moet hebben, helpt hij direct de wereld uit. En ook een master in bedrijfskunde is geen vereiste. Je hebt vooraf zelfs geen idee nodig waar je een side hustle mee wilt beginnen. Want ook daar helpt Guillebeau je bij. Om een side hustle te starten heb je eigenlijk maar twee dingen nodig: de juiste instelling en de bereidheid in actie te komen.

Praktisch

De Side Hustle is een ontzettend praktisch ingesteld boek, gericht op mensen die niet zoveel tijd hebben naast hun gewone baan. Het boek vermijdt dan ook langdradige verhalen en blijft steeds bij de kern: wat moet je vandaag doen om een succes te maken van je side hustle?

Guillebeau legt dit steeds uit aan de hand van duidelijke en interessante voorbeelden uit de praktijk. Denk aan een vrouw die begon met het tekenen van portretten op feesten en iemand die een soort Airbnb voor honden begon. Elk voorbeeld maakt een punt duidelijk en leert je iets over de stappen die je zelf moet zetten om succesvol te worden.

Daarnaast krijg je dagelijks opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Meer dan een half uur zou je hier niet voor nodig moeten hebben, aldus Guillebeau.

De bedoeling is dat je aan het einde van het boek je eigen side hustle hebt gelanceerd. Maar wat dan? Ook daar gaat Guillebeau op in, gedurende week 5. Dat is het moment om te hergroeperen en te verfijnen. Wat zijn je volgende stappen en wat werkt er wel en niet? Het zijn de vragen die je in de laatste dagen beantwoordt.

Gewoon doen!

De Side Hustle is een boek dat je direct bij de hand pakt om zelf aan de slag te gaan. En dat maakt dit boek ook zo prettig. Geen langdradige verhalen waar je eigenlijk geen tijd voor hebt, maar heldere en actiegerichte stappen waar je direct iets mee kunt.

Het boek grijpt je dan ook direct vast en laat je niet meer los. Hoewel ieder hoofdstuk gericht is op één dag, heb je snel de neiging om maar vast vooruit te lezen. De schrijfstijl is lekker vlot, waardoor je maar blijft gaan. Alsof er een mentor naast je op de bank zit en je tips geeft over de juiste route.

Zelfs als je niet de intentie had een side hustle te beginnen, kun je niet anders dan stiekem gaan brainstormen over je eigen ideeën tijdens het lezen van dit boek. Voor je het weet ben je dus zelf ook begonnen met je eigen side hustle!

Voor: Iedereen die ooit een eigen side hustle naast zijn baan heeft willen starten. Guillebeau laat zien waarom iedereen een side hustle zou moeten hebben en dat je daar echt niet veel voor nodig hebt.

De auteur: Chris Guillebeau schreef diverse boeken over ondernemerschap en het leven. Op zijn blog schrijft hij hier ook over en over het leven. Tijdens zijn carrière startte hij diverse side hustles en reisde hij naar alle 193 landen ter wereld door middel van travel hacking.

De Side Hustle, Chris Guillebeau, Kosmos Uitgevers, 17,50 euro

Beeld: Shutterstock