Groei

IT’ers als maatschappelijke innovators

Het nieuwe werken na corona – hoe gaat dat eruit zien? De CO2-uitstoot die we hebben bespaard, gaan we na corona ruimschoots inhalen. Kennis over het klimaat is daarom belangrijker dan ooit, zeker in het bedrijfsleven. Hoe gaan we ervoor zorgen dat de maatschappij groener, inclusiever en beter wordt? Tijd voor bewustwording!

Clock < 1 min

De webinar ‘IT’ers als maatschappelijke innovators’ schudt je wakker en maakt je bewust van de milieu-impact van jouw services. Diederik Jekel en Remco de Kramer inspireren je om na corona kritisch te kijken naar de CO2-uitstoot van jouw organisatie. Het is een deprimerend onderwerp dat we steeds voor ons uitschuiven, maar de fossiele brandstoffen beginnen op te raken. Onderwijs je medewerkers over de gevolgen van jullie CO2-uitstoot. Wat is jullie duurzaamheidsbeleid? Als onderdeel van het MVO is het belangrijk om naar over het hoofd geziene KPI’s te kijken.

IT’ers als maatschappelijke innovators

De IT-industrie is een belangrijke motor voor een duurzame toekomst. Data versturen kost veel CO2-uitstoot. Meer dan 3% van de wereldwijde CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door informatie, telecommunicatie en alle datacenters. Als onderdeel van het MVO is het belangrijk om naar over het hoofd geziene KPI’s te kijken. Denk eens na over het maatschappelijke aspect van thuiswerken. Hoe zit het met bewustwording rondom duurzaamheid onder je medewerkers, wat doen jullie voor een betere wereld, en hoe kan de organisatie zijn CO2-voetafdruk verkleinen?

Webinar direct terugkijken

Deze webinar heeft onlangs plaatsgevonden. Maar gelukkig kun je ‘m vanaf nu direct on demand terugkijken. Wetenschapsjournalist Diederik Jekel haalt je uit je comfortzone en inspireert je om na te denken over topics als CO2-uitstoot, algoritmes en social hacking en de voordelen van de juiste mindset richting een duurzame toekomst. Remco de Kramer, Product Marketing Manager Modern Work bij Microsoft, gaat dieper in op de toegankelijkheid van thuiswerken en welke trends en ontwikkelingen rondom thuiswerken door corona in een stroomversnelling kwamen. Durf jij het aan? Bekijk dan nu de webinar ‘IT’ers als maatschappelijke innovators’ direct terug.

Beeld: Shutterstock