Groei

Webwinkel La Couronne du Comte verkoopt vulpennen over de hele wereld

Dennis van der Graaf (38), eigenaar van luxe schrijfwaren- winkel en webshop La Couronne du Comte in Tilburg geeft een inkijkje in zijn mobiele telefoongebruik.

Clock 2 min

,,Ik verkoop ouderwetse producten maar ik ben een moderne ondernemer. Dat moet wel: online verkoop is zo belangrijk voor de schrijfwarenwinkel. Net zoals social media. De schrijfwaren die wij verkopen moet je eigenlijk in je handen houden om ze te kunnen voelen, en toch verkopen we de meeste vulpennen via internet over de hele wereld. Fysiek je product aan de man te brengen is leuk, maar niet leuker dan online. Dat heeft te maken met de manier waarop wij met internetbestellingen omgaan: we pakken het netjes in en besteden er aandacht aan. Als je alleen een winkel hebt en geen social media of webshop, dan heb je eigenlijk de boot gemist. Dat zie je in Nederland aan de leegstand in elke stad.” 

Als je alleen een winkel hebt en geen social media of webshop, dan heb je eigenlijk de boot gemist
Tweet
Twitter

,,Wat helpt zijn communicatiemiddelen als Instagram: we bereiken hiermee direct de klant en die ziet in een oogopslag of ze een product wat vinden. Zo ja, dan klikken ze verder. Dit werkt sneller dan een ouderwetse nieuwsbrief, al doen we dat juist ook. We kijken naar wat het best gewaardeerd wordt door klanten. De reden dat onze pennen in trek zijn, is omdat tegenwoordig alles snel, snel, snel moet. Agenda’s zijn overvol. Er is een sterke hang naar vroeger: door te schrijven ervaar je langzaamheid. Mensen vinden het fijn op hun gemak iets te doen en ervaren hoe het was voordat alles snel ging.”

,,Ik ben zeven dagen per week aan het werk. Dankzij mijn mobiele telefoon sta ik er ’s ochtends mee op en voordat ik ga slapen beantwoord ik nog wat mailtjes. Zodra een merk een nieuw product lanceert, zijn wij de eersten die erover berichten. Ook als dat ’s nachts of ’s ochtends vroeg is. Als je een relatie hebt met iemand die niet in de zaak werkt, kan ik me voorstellen dat het lastig is elkaar vaak genoeg te zien. Lange vakanties gebruiken wij wel echt om zoveel mogelijk op te laden. Dat betekent wel dat je werk in de schrijfwarenwinkel uit handen moet geven en dat is moeilijk. Niemand doet het immers zo goed als jij. Dit is iets wat je moet leren, erop vertrouwen dat een ander het ook kan. Dat is een leerproces”

Beeld: Shutterstock