Groei

5 Netflix-films die alle ondernemers gezien moeten hebben

Wat is lekkerder dan een avondje ongegeneerd Netflixen, zeker in de vakantieperiode? Goed nieuws: met onze kijktips kun je relaxen, terwijl je ook nog wat inspiratie opdoet voor je onderneming. Veel plezier!

Clock 3 min

Naast onderstaande Netflix films, begint Founders ook een flink archief met inspirerende video’s op te bouwen. Het afgelopen jaar ontvingen we diverse inspirerende sprekers in onze studio. Deze kun je allemaal terugkijken op onze events pagina. En om het je gemakkelijk te maken, selecteerden we onderaan dit artikel drie mooie webinars die je direct terug kunt kijken.

Myth & Mogul: John DeLorean Season 1 

In de autowereld klom John DeLorean op van ingenieur tot directeur tot icoon. Onder zijn visionaire leiding werden onder meer de Pontiac Firebird, de Pontiac Grand Prix, de Chevrolet Cosworth Vega en de DMC DeLorean sportwagen ontwikkeld. Die laatste maakte furore in de film Back to the Future (1985). Maar onder de motorkap van zijn zelf gecreëerde legende schuilt duisternis en bedrog. Wat drijft een succesvol ondernemer tot criminele activiteiten? Waar wordt het een het ander?

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Betere sanitaire voorzieningen in ontwikkelingslanden en een oplossing voor de wereldwijde klimaatcrisis. Dat zijn enorme missies. Welke eigenschappen heb je nodig om deze tot een goed einde te brengen? Maak een reis door de geest van Bill Gates. Ontdek hoe een jeugdvriendschap, de band met zijn zussen en zijn unieke vriendschap met Microsoft-medeoprichter Paul Allen het leven van de miljardair hebben beïnvloed. En laat je inspireren door de gedurfde doelen die hij nastreeft.

Inception

Dom Cobb (Leonordo DiCaprio) dringt de dromen van mensen binnen en steelt hun geheimen uit hun onderbewustzijn. Nu krijgt hij de opdracht om een idee in het onderbewustzijn van zijn doelwit te implanteren. Er is een kans dat het onderbewustzijn de poging herkent als indringing, vooral als het geplante idee niet authentiek is. De film onderzoekt het idee van ‘droom delen’ en het beïnvloeden van iemands ideeën. Inderdaad, de kern van succesvolle marketing.

Fyre: The Greatest Party That Never Happened

Ondernemen gaat ook over falen. Deze Netflix Original gaat over de beruchte mislukte poging om in 2017 een muziekfestival te houden op de Bahama’s. Fyre Fest had een driedaags luxefestival moeten zijn, maar bleek een helse ervaring voor de mensen die kapitalen betaalden om erbij te zijn. Met gelikte influencers marketing verkocht de organisatie 5.000 tickets, maar een plan om alle beloften waar te maken was er nooit.

Tony Robbins – I Am Not Your Guru

Life coach Tony Robbins, die bestsellers schreef met titels als ‘Unlimited Power’ en ‘Awaken the Giant Within’, staat bekend om zijn onorthodoxe manier van coachen. Deze onthullende documentaire geeft een unieke blik achter de schermen van zijn jaarlijkse mega-event, waarin hij duizenden mensen die hun droom willen waarmaken levenslessen toebuldert over de waarde van tijd, de magie van geven en de kracht van dankbaarheid. Wat je ook van ‘m vindt, hij flikt het wel.

[Bonusvideo’s]

Wist je dat je naast Netflix, ook Founders als een grote bron van video-inspiratie kan fungeren? Het afgelopen jaar hebben we ontzettend veel interessante sprekers in onze studio over de vloer gehad. Hieronder selecteerden we drie webinars die zeker de moeite waard zijn om terug te kijken! Benieuwd naar alle terugkijk webinars? Check dan onze events pagina!

De impact van trends op de ondernemer

Pillen om slimmer te worden. Een ring die je slaap meet. Implantaten waarmee je kunt betalen. Genetische modificatie om gespierder te worden. Machines aansturen met je gedachten. De supermens is geen science fiction meer. Wat betekent dat voor onze privacy, onze autonomie en ons geluk? In dit webinar nemen wetenschappers Peter Joosten en Piet Hein van Dam je mee op reis in de wereld van biohacking en leggen uit: hoe doe jij hier als ondernemer je voordeel mee?

Bekijk ‘De impact van trends op de ondernemer’ 

Ons werk is stuk

Digitaal werken wordt steeds belangrijker, maar onze werkstandaard stamt nog uit de jaren vijftig. Dat kan anders! Laat je inspireren om slimmer te werken door lifehacker Martijn Aslander en organisatiefuturoloog Arjen Banach. In deze T-Mobile Table Talk gaan zij met elkaar in gesprek over hoe we het meeste halen uit de tools, tijd en mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben. Zodat we niet alleen efficiënter en productiever werken, maar bovendien met meer plezier.

Bekijk ‘Ons werk is stuk’ 

(Power)Teams: Microsoft & T-Mobile

Als Microsoft Teams is top om online te vergaderen, dat wist je allang. Maar wat als je via Teams ook vaste en mobiele nummers zou kunnen bellen? T-Mobile ontwikkelde samen met Microsoft Teams Telefonie: een multi-platform voor al je communicatie dat vaste en mobiele telefonie handig integreert in Teams. Hoe je makkelijker samenwerkt door digitale transformatie en slimme integraties? Drie experts geven je slimme tips & tricks.

Bekijk (Power)Teams: Microsoft & T-Mobile

Beeld: T-Mobile