Groei

Met Pitch Deck Builder maak je razendsnel en overal een krachtige presentatie

Wil jij als ondernemer prachtige presentaties maken in een handomdraai? En het liefst vanuit je luie stoel op je mobiel? Dat kan met de app Pitch Deck Builder, een gratis presentatie-designapp voor iOS-systemen.

Clock 2 min

De app Pitch Deck Builder is gebouwd door Improve Presentations. Sinds hun oprichting in 2012 hebben ze voor een aantal grote namen zoals TED, LEGO, en NASA hun presentaties mogen ontwerpen.

Binnen het bedrijf zijn meerdere teams actief die allemaal een andere achtergrond hebben op het gebied van ontwerp en communicatie. Voor elk project wordt hun ervaring ingezet de kern van een presentatie zo duidelijk en intrigerend mogelijk op het publiek over te brengen.

Met Pitch Deck Builder richt het bedrijf zich dan voornamelijk op ondernemers en het belang van een goede pitch. Via de app kun je gebruikmaken van de jarenlange kennis en expertise van het Improve Presentations-team en razendsnel een professionele pitch presentatie in elkaar zetten.

Designmogelijkheden Pitch Deck Builder

In de app kun je kiezen uit verschillende soorten templates (sjablonen). Vervolgens hoef je alleen nog maar de informatie en data in te voeren die je wilt presenteren en de app vult de presentatie direct voor je in.

Je presentatie is dus klaar in een handomdraai. Toch nog een paar specifieke aanpassingen? Dan kun je de presentatie natuurlijk ook geheel aanpassen naar je eigen smaak. Zo heb je nog steeds het voordeel van de templates, maar kun je er geheel je eigen draai aan geven.

Gratis downloaden

Pitch Deck Builder is gratis te downloaden, maar je betaalt wel voor de templates die je wilt gebruiken. Je kunt vervolgens kiezen voor een ‘Pitch Deck Premium’, waarbij je 64 slides ontvangt in drie verschillende kleuren of gaan voor een bundel, waarbij je maar liefst 201 slides ontvangt. Naast meer kleurencombinaties bevat de bundel ook een set met iconen om in je presentaties te gebruiken.

Wil je liever meteen een template downloaden die geschikt is voor PowerPoint of Keynote? Dan kun je dit doen op de site van Improve Presentations.

En twijfel je nog over de inhoud van je presentatie? Dan geeft Pitch Deck Builder een aantal handige en duidelijke tips om je op weg te helpen. Kijk hiervoor zeker een keer op hun website.

Een klein nadeel aan de app en het bedrijf zelf is dat het zich voornamelijk op een Amerikaanse markt richt. Zo zul je aan de voordelen die je ontvangt bij de premium bundel misschien niet veel hebben omdat deze een gedetailleerde kaart van Amerika en Canada bevat.

Verhoogde productiviteit

Het duurt misschien even voordat je alle kneepjes en functies van de app onder de knie hebt. Wanneer dit eenmaal het geval is, zul je al snel zien dat je productiviteit omhoogschiet en je niet meer uren bezig bent met het handmatig in elkaar zetten van een presentatie.

Ook handig: je presentaties worden opgeslagen in de cloud. Zo heb je vanaf al je Apple-apparaten toegang tot je presentatie en kun je dus wanneer je wilt, on the go, verder werken.

Pitch Deck Builder is beschikbaar voor iPhone en iPad via de App Store. Op zoek naar meer inspirerende apps? Bekijk ons overzicht!

Foto’s via Improve Presentations
Beeld: Shutterstock