Groei

Open for Business podcast leert je hoe je het best een product verkoopt

Open for business is dé podcast die je moet luisteren als startende ondernemer. Je leert hoe je de prijs van je product moet bepalen én hoe je het vervolgens aan de man brengt.

Clock < 1 min

Dé podcast-tip voor iedereen die nog nooit een podcast geluisterd heeft is StartUp. Terwijl Alex Blumberg zijn podcastbedrijf Gimlet Media van de grond probeert te krijgen, geeft hij je een intiem inzicht in de struggles die hij voor zijn kiezen krijgt. Inmiddels gaat het goed met Gimlet Media. Zo goed dat het bedrijf vorig jaar een tak voor gesponsorde podcasts kon openen: Gimlet Creative.

Een van de eerste podcasts uit de koker van dit bedrijf is Open for Business. Deze podcast is gemaakt in opdracht van online marktplaats eBay. Eigenlijk luister je dus naar een advertentie, maar zo voelt het absoluut niet. Integendeel: Open for Business is, dankzij de verhalen, voorbeelden en vertelvorm, een podcast die niet alleen lekker wegluistert, maar waar je ook wat van kunt opsteken.

Startende ondernemers

Het eerste seizoen richt zich vooral op startende ondernemers. Hoe verschilt het brein van een ondernemer met dat van een werknemer? Hoe bepaal je de juiste prijs voor je product, en hoe breng je ze eigenlijk zo goed mogelijk aan de man? In seizoen 2 ligt de nadruk iets meer op ondernemingen in een verder stadium. Hoe zorg je dat je mensen om je heen verzamelt waarmee je verder kunt groeien? Waar haal je nieuw geld vandaan? En wat moet je eigenlijk doen als het allemaal niet gaat zoals gepland?

Aantal seizoenen: 2 (zes afleveringen per seizoen)
Gemiddelde lengte: een klein halfuur per aflevering

Luister via iTunes, Stitcher of Overcast.

Video via ebayinc.com
Beeld: Shutterstock