Groei

Seth Godin’s Startup School is een podcast serie die je als startup founder niet mag missen

Deze podcast is alweer vijf jaar oud, maar daardoor niet minder waardevol. In 2012 gaf ondernemer, auteur en marketeer Seth Godin drie dagen ‘startup-les’ aan een groep startende ondernemers.

Clock < 1 min

In de podcast luister je naar fragmenten van deze driedaagse workshop. Daarin deelt Seth Godin zijn lessen voor het succesvol verkopen van een product of dienst. Zoals: zorg dat je iets aanbiedt dat waardevoller is dan de prijs die je klant betaalt. Waarom betalen mensen 3 euro voor een kopje koffie? Omdat ze de koffie meer waard vinden dan 3 euro. En: je hoeft niet de beste van de héle wereld te zijn, maar wel de beste in de leefwereld van je klanten. Of: marketing en manipulatie beginnen allebei met een mooi verhaal, maar wat is het verschil? Bij manipulatie krijgt de klant spijt van zijn aankoop.

Aan de hand van voorbeelden en de levendige vertellingen van Godin, leer je in verschillende lessen om van je onderneming een succes te maken. De meeste afleveringen duren niet langer dan 30 minuten: prima om tussendoor even te luisteren. Mocht je zelfs dat te lang vinden: afleveringen zijn onderverdeeld in verschillende fragmenten. Eén fragment is te beluisteren in slechts een paar minuutjes. Daardoor kun je verschillende loze momenten op een dag makkelijk vullen met het hersenvoer van Seth Godin.

Titel: Seth Godin’s Startup School
Aantal seizoenen: 1 (15 afleveringen)
Gemiddelde lengte: 20-30 minuten per aflevering

Luister via iTunes, Stitcher of Overcast.

Beeld: Shutterstock