Groei

Leer van andere ondernemers in de podcast Ondernemerspassie

Een regelmatige dosis aan inspiratie is als ondernemer mooi meegenomen: het kan zomaar eens de katalysator zijn voor een geweldig nieuw idee. De podcast Ondernemerspassie van Alex Lie-Hap-Po biedt die inspiratie.

Clock 2 min

In Ondernemerspassie spreekt Alex elke aflevering met een succesvolle ondernemer. Het veld waarin de ondernemer in kwestie werkt is zo divers als de mensen die hij spreekt: van radio-dj Patrick Kicken tot inspirator Michael Pilarczyk.

Elke aflevering bestaat uit een uitgebreid gesprek tussen Alex en de gast, dat niet geforceerd aanvoelt met een op voorhand vastgestelde vragenlijst, maar heel natuurlijk, alsof je naar een goed gesprek tussen twee ondernemers luistert. Dit losse format is niet alleen prettig voor het luisterend oor, maar levert ook inspirerende verhalen op over het succes van de gast en de reden daarachter.

Niet gescript

Hoe kom je als ondernemer aan je eerste 100.000 euro?
Tweet
Twitter
Die natuurlijk aanvoelende gesprekken zorgen ervoor dat er veel interessante informatie voorbijkomt. Alex: “Na het gesprek zeggen mijn gasten vaak dat ze normaal veel minder vertellen tijdens een interview. Het interview is niet gescript, maar ontstaat puur uit interesse.”

Alex begon zelf als zzp’er in de bancaire sector en startte in 2015 de podcast. “Inmiddels geef ik seminars om andere ondernemers te inspireren. Ik geef lessen die ik zelf heb geleerd tijdens mijn carrière en die ik van mijn gasten in de podcast heb vernomen. Hoe kom je als ondernemer aan je eerste 100.000 euro? Dat vertel ik in mijn seminar.” Alex werkt tevens aan een boek met nog meer tips. Op die manier heeft de podcast hem ook geholpen zijn eigen business uit te breiden.

OndernemerspassieBekendheid

Voorheen kwam Ondernemerspassie wekelijks uit, maar eerder dit jaar nam Alex even pauze om verder te bouwen aan zijn eigen bedrijf. Inmiddels is de podcast weer terug van weggeweest, maar van een daling in luisteraars is geen sprake. “Ik heb minimaal 1500 luisteraars per aflevering, toch behoorlijk veel. En dat zonder enige vorm van marketing.”

Het helpt dan ook enorm dat de podcast Alex meer naamsbekendheid geeft en een uitgebreid netwerk oplevert. Zo was hij te gast bij BNR Nieuwsradio en delen alle gasten de aflevering waar ze zelf in zitten weer in hun eigen netwerk. “Ik kijk zelf erg kritisch naar mijn podcast. Soms denk ik na de opnames dat ik er niet alles uit heb gehaald wat er in zat, maar dan verrassen reacties mij toch weer.” De groeiende bekendheid zorgt ook dat Alex steeds grotere gasten kan uitnodigen.

Gouden tip

Eén van de belangrijkste tips die Alex zelf heeft gekregen in al die jaren, is dat je je als ondernemer op waarde moet schatten. “Besef goed wat de waarde is van wat je levert en verkoop jezelf niet te goedkoop. Startende ondernemers zijn vaak onzeker. Zorg dat je je eigen branding goed opbouwt, zodat de bedrijven vanzelf naar jou toe komen.”

Er zijn inmiddels al zo’n tachtig aflevering die allemaal de moeite van het luisteren waard zijn. Gemiddeld duurt een aflevering tussen een halfuur en uur, perfect om even onderweg in de auto of het openbaar vervoer te luisteren en daarmee een flinke dosis inspiratie op te doen.

De podcast Ondernemerspassie is te beluisteren via de website en via iTunes. Meer podcast tips voor ondernemers? Kijk dan op deze pagina.

Beeld: Shutterstock