Groei

Quotes over ondernemerschap: de favorieten van Léon Toet

Léon Toet is directeur van T-Mobile Ondernemen. Ondernemerschap binnen zijn eigen team en bij échte ondernemers is wat hem dagelijks inspireert. Daarom vroegen we hem naar zijn favoriete quotes van ondernemers.

Clock 3 min

Gratis eBook: Team Effort

Wat kun jij als manager van Steve Jobs, Elizabeth Warren, Johan Cruijff en Michelle Obama leren? In dit gratis e-book leer je hoe je succesvolle teams opbouwt.

Download gratis
Léon Toet is op een duidelijke missie bij T-Mobile Ondernemen: “Wij maken producten voor ondernemers. Ondernemen dat doen ze zelf, maar wij faciliteren wel cruciaal een deel van hun bedrijfsvoering; de connectiviteit. Ik beschouw het als een indirecte vorm van samenwerken en wij onderschatten onze rol daarin nooit.

Daarom moeten wij ook denken en werken als ondernemers; mensen die de handen uit de mouwen steken en een succes willen maken van hun product of dienst. Die mindset proberen we uiteraard ook op de werkvloer van T-Mobile zelf te cultiveren.”

Wat Toet zelf het meest inspireert, zijn andere ondernemers. Vandaar dat we hem vroegen naar zijn favoriete quotes van een aantal zeer succesvolle internationale ondernemers.

“Passion, creativity, and resilience are the most crucial skills in business. If you’ve got those, you’re ready to embark on the journey.” – Jo Malone, Founder van Jo Malone

“Uiteindelijk is het de aanhouder die wint”, legt Toet uit. “Ondernemerschap is vaak een kwestie van de lange adem. En als je geen passie hebt voor wat je doet, heeft het eigenlijk geen zin om aan het hele avontuur te beginnen. Vandaar dat in grote organisaties zoals de onze, je selectiebeleid cruciaal is. Bepaalde skills kun je iemand aanleren, maar of iemand passie of creativiteit bezit, merk je in een gesprek direct.”

“Start as small as you can. When I started my business, I had $24 in the bank, and I was entirely self-funded. If you are not embarrassed by the first version of your product; you’ve launched too late.” – Gretta Rose van Riel, Founder van Hey Influencers

“Dit is enorm waar. Je kunt beter klein beginnen vanuit een grote visie, dan te lang wachten met het lanceren van je product. Daarbij is kosten- en risicobeheersing uiteraard wel essentieel. ‘Learn fast en fail cheap’, zeg ik altijd. Als je productontwikkeling agile en flexibel aanpakt, kun je het best veroorloven om eerst een paar keer mis te schieten. Als je er maar razendsnel van leert en het direct beter maakt.”

“Selling is not a pushy, winner-takes-all, macho act. It is an empathy-led, process-driven, and knowledge-intensive discipline. Because, in the end, people buy from people.” – Subroto Bagchi, Co-Founder van Mindtree

“Een goede verkoper wordt altijd gedreven door empathie. Als je niet empathisch bent, kun je wat mij betreft geen goede verkoper zijn. Je moet iets brengen dat recht doet aan de menselijke maat. Alleen op deze manier ben je als bedrijf in staat langlopende relaties aan te gaan met partners, medewerkers en klanten.”

“Don’t worry about being successful but work toward being significant and the success will naturally follow.” – Oprah Winfrey

“Zelf hanteer ik een alternatieve uitspraak die ongeveer op hetzelfde neer komt: ‘elke visie begint met een sprookje’. Daarmee bedoel ik dat wat je uiteindelijk wil bereiken, in het begin nog niet waar is. De kunst is om bij je team zo’n heldere en gezamenlijke visie neer te leggen, dat je er met z’n allen in gaat geloven. Alleen dan wordt het uiteindelijk wél waar. Een visie moet altijd gaan over iets wat waarde heeft. Zorg dat je visie significant is, als je wil dat je mensen erin gaan geloven.”

“My advice is to focus on the importance of forging a long-term relationship, whether with colleagues, partners, or customers. It is often easy to get caught up in short-term decisions.” – Sheila Lirio Marcelo, Founder van Care.com

“Er wordt vaak gezegd dat ondernemers risiconemers zijn, maar veel ondernemers vermijden stiekem juist risico’s. Ze houden hun bedrijf bijvoorbeeld bewust klein. Maar als je grote dingen wilt bereiken, zul je ook moeten gaan samenwerken. Het smeden van teams is één van de grootste kwaliteiten die je kunt bezitten als ondernemer.

Dat betekent heus niet dat je allemaal mensen moet gaan aannemen. Samenwerken zit hem ook in de juiste partners en expertises aantrekken vanuit andere organisaties. Het gaat erom dat je samen met allemaal andere quilters kunt werken aan een enorme lappendeken. Zonder je eigen vakmanschap daarbij uit het oog te verliezen. Eigenlijk net zoals wij doen, samenwerken met ondernemers, elk vanuit onze eigen passie en die van ons is connectiviteit.”

Gratis eBook: Team Effort

Wat kun jij als manager van Steve Jobs, Elizabeth Warren, Johan Cruijff en Michelle Obama leren? In dit gratis e-book leer je hoe je succesvolle teams opbouwt.

Download gratis
Beeld: Shutterstock