Groei

Pointy maakt de producten in jouw winkel eenvoudig vindbaar in zoekmachines

Het Ierse Pointy maakt een barcode scanner waarmee kleine retailers in een handomdraai een webshop beginnen.

Clock < 1 min

Dat je als ondernemer tegenwoordig je producten op het internet moet aanbieden, is niets nieuws. Maar hoe begin je aan zoiets? Het opzetten van een webshop vereist de nodige kennis. Dat kan lastig zijn, zeker als je al jaren trouw vasthoudt aan je vaste, fysieke winkel.

De startup Pointy denkt daarvoor een oplossing te hebben gevonden. Het bedrijf heeft een apparaat bedacht waarmee je jouw voorraad eenvoudig online kunt aanbieden: de Pointy box. Deze week haalde het bedrijf daarmee 6 miljoen dollar aan investeringen binnen, meldt TechCrunch. Eerder haalde het bedrijf al 1,2 miljoen dollar op.

De Pointy box werkt als volgt. Je kunt het apparaatje koppelen aan je barcodescanner, waarna je producten een voor een scant. De Pointy box maakt die producten vervolgens zichtbaar op een Pointy-website. Een potentiële klant die daarna op zoek is naar dat product, kan dan bij die Pointy-webshop terechtkomen en jouw product aanschaffen.

Concurreren

Daarmee kunnen lokale ondernemers de concurrentie aangaan met de grote techgiganten, zoals Bol.com en Marktplaats. Bovendien opereer je gelijk op internationaal terrein. Internationale tegenhangers zoals Amazon, eBay en Alibaba kunnen gaan oppassen.

 

Beeld: Shutterstock