Groei

Trends voor ondernemers: digitale transformatie, 5G en IoT [videos]

Trends in Business is een talkshow van De Ondernemer en T-Mobile waarbij we trends onder de loep nemen voor ondernemers. Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker rukt de motorkap open van de Vierde Industriële Revolutie en daar komen een dertigtal trends en exponentiële technologieën uit. In dit artikel kun je alle drie de shows terugkijken: Digitale Transformatie, 5G en Internet of Things.

Clock 3 min

Kansen pakken met digitale transformatie

CTA Igor Beuker 5G IoT

Een handig overzicht van belangrijke trends, tools en inzichten die je helpen om de vruchten te plukken van digitale transformatie.

DOWNLOAD GRATIS
Episode 1: Tips om te groeien dankzij ‘blended’ ondernemen

Tijdens de coronacrisis ervaren we digitale transformatie op steroïden: ook opa en oma zijn digitaal gegaan. Maar hoe zet je digitale transformatie in om te groeien met je bedrijf? Hoe kun je er klanten beter mee bedienen en hoe zorg je voor de ideale mix tussen online en offline? In de talkshow ‘Trends in Business’ gaat spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker hierop in met experts Denis Doeland en Arko van Brakel. Doeland is auteur, spreker en strateeg. Hij helpt bedrijven om hun digitaal vermogen te laten groeien. Van Brakel is serie-ondernemer, spreker en inspirator. Hij was medeoprichter van één van de eerste commerciële internetbedrijven van Nederland: EuroNet Internet, dat later opging in Wanadoo.

In deze tijd gaat digitale transformatie op steroïde: ook opa en opa zijn om en doen aan internetshoppen en videobellen. Maar wat kun je ermee als ondernemer? Hoe voer je digitale transformatie succesvol door in je organisatie? Wat vraagt het van je manier van werken en organiseren? Host Igor Beuker diept het uit in de talkshow, die je hieronder kunt bekijken. Blended ondernemen is volgens Van Brakel de oplossing: het combineren van fysiek en digitaal.Een ondernemer kan goed de kracht van online, zoals goed databasebeheer en kennis van klanten, combineren met excellente service die heel menselijk is.”

In de talkshow wordt verder ingegaan op hoe je de blended combinatie handen en voeten geeft. Ook wordt uitgediept waarom het belangrijk is om digitale experts in huis te hebben, net zoals het voor een voetbalteam in de Champions League belangrijk is om een spits als Christiano Ronaldo te hebben die kan scoren.

Episode 2: de impact van 5G op de economie én je bedrijf

Een tatoeage-artiest die via het supersnelle 5G netwerk een robotarm aanstuurt en op afstand een tatoeage zet bij de klant. Het is één van de praktische 5G-toepassingen die worden aangehaald in de Talkshow Trends in Business van De Ondernemer en T-Mobile. In deze tweede aflevering gaat presentator Igor Beuker samen met experts Denis Doeland en Richard Marijs in op 5G. Marijs is technology strategist bij T-Mobile. Vraag die centraal staat: wat kun je als ondernemer met 5G bereiken? Bekijk de show hieronder.

Doeland vertelt verder hoe 5G straks de ‘realtime helpdesk’ mede mogelijk maakt, die veel verder gaat dan de huidige chatbots. Marijs benadrukt dat nieuwe businessmodellen op hun beurt nieuwe businessmodellen genereren. De garagehouder gaat oude auto’s ‘connected’ maken, waarop de verzekeraar voor die auto’s weer nieuwe producten kan bedenken.

Doeland benadrukt echter: 5G gaat niet om techniek, maar om een mindset. “Dankzij nieuwe technologie kan de ondernemer meer informatie krijgen. Met die info kunnen we dingen beter maken en optimaliseren.”

Episode 3: bedrijfsprocessen verbeteren en businessmodellen verzilveren met IoT

IoT is een buzzwoord geworden. Veel bedrijven laten hun apparaten inmiddels communiceren met het internet. Van transportbedrijven die de vloot volgen via slimme sensoren tot FC Utrecht dat met sensoren kan meten wat de bezettingsgraad van parkeerplaatsen voor het stadion is. Maar wat kun jij er als ondernemer mee? Is IoT een ontwikkeling die je met beide handen moet aangrijpen, of kun je het beter laten lopen? Hoe kun je dankzij IoT kosten besparen of je omzet laten groeien? Welke stappen kun je nemen om met IoT je bedrijfsprocessen te verbeteren?

In deze aflevering van de Talkshow Trends in Business, diept host Igor Beuker een van de belangrijkste trends voor ondernemers voor je uit met experts Denis Doeland en Ewout Karel. Ewout Karel is ondernemer en innovatiemanager bij T-Mobile. Bekijk de aflevering hieronder. Volgens innovatiemanager Karel is IoT breder toepasbaar dan je wellicht zou denken. Neem de parkeersensoren waarmee de beheerder van FC Utrecht kan zien welke plekken (vaak) bezet of vrij zijn. Een boer die wil weten op welke plek koeien in de stal liggen, kan een soortgelijke toepassing gebruiken.

Naast het verbeteren van bedrijfsprocessen kan IOT ook helpen om bedrijfsmodellen te verzilveren die nog niet bestonden. In de talkshow worden voorbeelden uitgediept, zoals de brandmelderproducent die een slimme brandmelder kan maken die niet alleen de bewoners wakker maakt, maar ook meteen de buren een seintje geeft dat er gevaar dreigt. Of de garagehouder die oude auto’s connected maakt.

Lees meer over onze oplossingen voor zakelijk internet en bellen. Ben je zzp’er? Ontdek dan ook de voordelen van zakelijk internet voor zzp.

Digitale trends voor ondernemers

In deze coronacrisis gaat digitale transformatie op steroïden. Wil jij kansen pakken met je bedrijf en inzetten op groei? Download dan hier het gratis e-book Kansen pakken met digitale transformatie met een overzicht van de belangrijkste digitale trends voor ondernemers.

CTA Igor Beuker 5G IoT

Kansen pakken met digitale transformatie

Een handig overzicht van belangrijke trends, tools en inzichten die je helpen om de vruchten te plukken van digitale transformatie.

DOWNLOAD GRATIS
Beeld: Coen van Tartwijk