Groei

Hoe je trends spot en ze vertaalt naar onderscheidende innovaties

Innovaties volgen elkaar in rap tempo op. En we leven in een wereld met meer mogelijkheden dan ooit. Maar veel grote bedrijven worstelen om alle ontwikkelingen en veranderende klantbehoeften bij te benen. Wat maakt dat toch zo lastig? Hoe blijf je goed inspelen op de laatste trends? Tijdens de T-Mobile webinar ‘Innoveren bij grote bedrijven’ ontdek je hoe je trends en innovaties slim kunt vertalen naar nieuwe producten en diensten die mensen écht willen. Een absolute must voor als je de innovatiekracht van je bedrijf wilt vergroten!

Clock < 1 min

Voorbij de weerstand

Veel grote corporates hebben alles in huis om innovatie te laten slagen, maar toch lukt het vaak niet. Hoe dat komt? Ze krijgen te maken met weerstand vanuit verschillende kanten binnen de organisatie, wat de boel vertraagt of blokkeert. Innovatie-expert en technologieliefhebber Deborah Nas behandelt in de webinar ’Innoveren bij grote organisaties’ de vraag: waarom is het zo lastig voor corporates om te innoveren? Hoe ga je om met die weerstand? Ook onderzoekt ze de grote kracht van succesvolle start-ups. Vernieuwen, trends volgen of sterker nog – ze creëren: wat doen start-ups precies anders dan de gevestigde corporates om wél voorop te kunnen lopen en makkelijker te innoveren?

Innoveren begint met kopiëren

De laatste trends volgen en zo goed mogelijk adopteren: wil je er vandaag de dag als bedrijf toe doen, dan ontkom je er niet aan. Hoe herken je belangrijke trends en ontwikkelingen? En hoe vertaal je die vervolgens naar nieuwe producten of diensten? Trendwatcher en auteur Markward van der Mieden neemt in de webinar het stokje over van Deborah Nas en laat zien hoe je sneller trends en kansen ontdekt én verzilvert. Maar ook: waarom innoveren begint met kopiëren.

Innovaties vertalen naar onderscheidende producten

Bedrijven hoeven geen miljoenen euro’s te investeren in innovatie om succesvol te zijn. Volgens Markward is het de truc om een cultuur te creëren waarbij medewerkers innovaties slim kunnen vertalen naar onderscheidende producten en diensten die mensen écht willen.

Meld je aan voor de webinar!

Wil je ook leren denken als een trendwatcher en voorop blijven lopen op de nieuwste innovaties? Meld je dan nu aan! De webinar ’Innoveren bij grote organisaties’ is te volgen via een livestream en vindt plaats op donderdag 8 december van 11.00 – 12.00 uur.

Beeld: Shutterstock