Groei

Upload binnenkort ook korte video’s van je winkel op Google Maps

‘Local Guides’ van Google Maps kunnen nu met een Android-telefoon video’s uploaden naar Google Maps, waardoor je een beter beeld krijgt van een winkel.

Clock < 1 min

Ben je in een vreemde stad, dan is het altijd fijner om de fijne plekjes van een lokale bewoner te horen, in plaats van die opdringerige lui die je hun restaurant of tent in willen lokken. Met dit in het achterhoofd begon Google in 2015 met Local Guides voor Google Maps: lokale inwoners die uitgaansgelegenheden beoordelen, voor jou.

Dat deden deze gidsen tot nu toe met reviews en foto’s, maar sinds twee weken kunnen ze ook video’s uploaden. Dat ontdekte techblog TechCrunch. Met een video is het natuurlijk veel makkelijker om een indruk te krijgen van een restaurant, winkel of café. Daarnaast kunnen eigenaren van winkels de functie ook gebruiken om mensen te lokken.

De mogelijkheid om video’s te uploaden is tot nu toe alleen beschikbaar voor Android-telefoons. Allereerst moet je je natuurlijk aanmelden als Local Guide. Eenmaal binnen, kun je vanaf een locatie in Google Maps een video toevoegen. Je kunt ervoor kiezen om de camera te openen en een video van 10 seconden te filmen, maar ook een eerder gemaakte video van maximaal 30 seconden volstaat.

Het lijkt een kleine update, maar kan veel toevoegen. Allereerst is het fijn als je zelf in een vreemde stad bent. Daarnaast kun je, als je zelf ondernemer bent, de functie gebruiken om je binnen Google Maps te onderscheiden van je concurrenten.

Beeld: Shutterstock