Groei

The WashHouse in Manchester in een wasserette zoals je die nog nooit hebt gezien

Retail- en horecazaken zoeken de uitersten op. Ze bedenken de gekste concepten en die slaan aan! Deze maand nemen we een kijkje in de wastrommel van the WashHouse in Manchester, Verenigd Koninkrijk.

Clock 3 min

“Onze vriendelijke werknemers zorgen niet voor je wasbehoeften en het is waarschijnlijk beter als je ze niet loslaat bij een wasmachine,” zegt de website van de WashHouse. Wat is dat nou voor wasserette? Kijk verder dan je neus lang is en je zal snel zien dat niets hier is wat het lijkt. Deze wasserette lijkt namelijk regelrecht uit een filmset te komen: álles is nep. Van de gevulde wasmand tot de wastrommel aan toe. Achterin de wasruimte bevindt zich een enorm grote droogtrommel, met de functie van een deur. Deze deur brengt je naar de plek waar het allemaal eigenlijk om draait: een luxe cocktailbar.

Praat er niet over

Wij breken hiermee de eerste regel van deze crazy store: je mag er eigenlijk niet over praten, waarschuwt de bar op Facebook. Het concept werd opgericht in juni 2015 en ontvangt sinds de opening alleen maar lovende recensies. Manager van de bar, Chris Melville, dankt het succes van the WashHouse aan de humor en de geheimzinnigheid. Je leidt aan het exterieur en de ontvangst af dat het een wasserette is, maar op de site wordt benadrukt dat ze niets met je vuile was aan kunnen.

Dit stond niet altijd zo duidelijk op de site, maar nadat de zoveelste verwarde bezoeker zich met een gevulde wasmand bij de bar meldde, besloten ze dat ze het concept misschien iets te ver hadden doorgevoerd. De werknemers van de bar zagen er de humor van in, iemand neemt hun grappig bedoelde concept wel erg serieus. Toen een potentiële was-klant naar het handelskantoor was gestapt, werd de beschrijving op de site van The WashHouse toch maar veranderd.

Waar het om draait

Achterin de wasserette bevindt zich een grote droogtrommel die fungeert als deur. Als je deze opent, kom je terecht in de geheimzinnige ruimte waar het allemaal om draait. Kunstige cocktails met knettersnoep, bloemen en… foto’s wachten je tegemoet. Het belooft een spannende avond te worden. Je moet helaas wel vooruit boeken bij de exclusieve bar. Ze willen graag weten hoeveel ‘wasjes jij komt draaien’. Mocht je hebben gereserveerd, dan kun je gewoon naar binnen lopen. Mits je je aan de dress code houdt natuurlijk. De bar ziet zichzelf graag als een formele aangelegenheid en vraagt je op zijn minst casual-chic te kleden.

The WashHouse is niet alleen creatief op gebied van presentatie en marketing, ze experimenteren ook graag met cocktail smaken. Koffiecocktails en verschillende exotische vruchtsoorten worden gebruikt. De drankjes vormen ware kunstwerkjes en passen mooi bij het ruige interieur van de bar. Baskstenen muren, mannen met baarden en vurige spektakels staan op je te wachten. De funky tunes op de achtergrond maken het helemaal af.

Foto’s: the WashHouse

Beeld: Shutterstock