Groei

Geen toekomst zonder innovatie: creëer kansen door te innoveren

Innovatief zijn is voor elk bedrijf van levensbelang. Je wilt immers je concurrenten voor blijven. En dat betekent dat je moet blijven vernieuwen om je positie te kunnen behouden of uit te breiden. Veel bedrijven innoveren door nieuwe dingen te proberen. Het is een belangrijke weg naar succes, die zelden zonder vallen en opstaan verloopt. Ook dat hoort bij ondernemen. Veel ondernemers laten kansen onbenut door niet te innoveren. En dat is zonde, want zo loop je na een tijdje achter op je concurrenten.

Clock < 1 min

Om als bedrijf innovatief bezig te zijn moet je altijd kijken of dingen anders of beter kunnen. Innovatie moet je niet als apart onderdeel van je bedrijfsvoering zien. Het moet onderdeel zijn van het DNA: in zowel de manier van denken als in de manier van opereren. Want alleen als je innovatie in alle lagen van je bedrijf doorvoert, krijg je iedereen mee. En dat is belangrijk voor het slagen van je plannen. Geef mensen binnen je bedrijf dus ook de vrijheid om te experimenteren. Accepteer dat dingen mis kunnen gaan en zie het niet als een probleem. Er is niets aan de hand als je op tijd merkt dat een plan de verkeerde kant op gaat. Probeer nieuwe dingen uit en wees niet bang. Ook als je niet weet wat de uitkomst daarvan is.

Innovatie: onderdeel van het DNA van je bedrijf 

Op donderdag 8 april tijdens onze nieuwe webinar ‘Geen toekomst zonder innovatie’ vertelt ondernemer Janneke Niessen, medeoprichter van CapitalT, je alles over innovatie. Zij weet als geen ander hoe je hiermee begint bij jouw bedrijf. Zij neemt je mee in de lessen die zij als succesvolle ondernemer heeft geleerd. Na deze inspirerende sessie kun je meteen met concrete tips aan de slag.

CapitalT is een venture capital fonds dat investeert in techbedrijven. Vanuit haar ervaring als ondernemer legt Niessen uit waarom nieuwe dingen proberen zo belangrijk is. En hoe je dit binnen je organisatie kunt doorvoeren. Maar ook hoe je medewerkers daarin meeneemt.

Webinar direct terugkijken

Deze webinar heeft onlangs plaatsgevonden. Maar gelukkig kun je ‘m vanaf nu direct on demand terugkijken. Heb jij al eens nagedacht over nieuwe technieken, tools of bedrijfsmodellen? Nee? Dan is nu het moment om daarmee te beginnen! Bekijk ‘Geen toekomst zonder innovatie’ nu direct terug!

Beeld: Shutterstock