Groei

WhatsApp Business nu ook beschikbaar voor iPhone

WhatsApp Business, de zakelijke variant van de populaire berichtenservice, is nu ook beschikbaar op iPhone.

Clock < 1 min

WhatsApp heeft WhatsApp Business voor iPhone uitgebracht in Nederland. Eerder deze maand begon de uitrol van de zakelijke chatdienst al voor iOS-gebruikers in onder andere de VS, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, India en Brazilië.

Aparte app

Met WhatsApp Business richt het bedrijf zich vooral op het midden- en kleinbedrijf. Via een zakelijk profiel zijn ondernemers bereikbaar voor snelle communicatie met klanten en kunnen ze gebruik maken van alle (groep)chatfunctionaliteiten die we kennen van het platform.

De speciale WhatsApp Business app biedt daarnaast een aantal interessante functies, zoals het aanmaken van standaard antwoorden op vaak terugkerende vragen en het labelen van gesprekken zodat deze later gemakkelijk terug te vinden zijn. Daarnaast kunnen er begroetingen worden ingesteld die bijvoorbeeld gekoppeld zijn aan de openingstijden van het bedrijf.

WhatsApp Business is een aparte app en kan naast de standaard versie van WhatsApp op smartphones worden geïnstalleerd. Bij het opstarten zal de app dan wel vragen of je wil wisselen met je bekende mobiele nummer, maar het is ook mogelijk om een WhatsApp Business-account aan te maken met een vast nummer.

Android

WhatsApp Business werd in januari 2018 al gelanceerd, maar was tot nu alleen in Android-versie beschikbaar. Daarna heeft het team van WhatsApp zich gestort op de versie voor iPhone, waar het ruim een jaar mee bezig is geweest.

Een vast nummer voor jouw bedrijf

Ben je ZZP’er maar wil je wel graag een vast nummer voor je eigen zaak? Inclusief doorschakelen buiten werktijd? Dat kan al vanaf €8,50 per maand!

Office Essential
Foto: Shutterstock
Beeld: Shutterstock