Mobile Tech

Grote bestanden versturen vanaf je mobiel met deze 3 handige apps

Om grote bestanden te versturen, hoef je niet per se achter je laptop te zitten. Fijn voor ondernemers die veel onderweg zijn: met deze drie handige apps verstuur je gemakkelijk grote bestanden met je telefoon.

Apps voor Ondernemers

Speciaal voor ondernemers selecteerden we 24 apps die voor jou onmisbaar zijn. Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken!

Download
Grote bestanden versturen via een app op je mobiel is tegenwoordig goed mogelijk. Daar hoef je echt niet eerst voor achter de laptop te kruipen. We hebben drie handige apps voor je uitgeprobeerd, zodat je ook onderweg direct een serie foto’s, video of andere grote bronbestanden met anderen kunt delen.

WeTransfer

Veruit de bekendste dienst om grote bestanden mee te versturen is WeTransfer. Deze dienst is er niet alleen als website voor je desktop, maar ook als mobiele app. De app werkt echter wel iets anders.

Via de app kun je een bestand uploaden vanaf je telefoon, bijvoorbeeld een foto. Vervolgens krijg je diverse opties. Je kunt het bestand toevoegen aan een bord, en het gehele bord met iemand delen, of direct een link delen. Deel je een link, dan kan de ontvanger erop klikken en het bestand downloaden.

De borden bieden een interessante extra optie. Niet alleen kun je daarmee bestanden delen, maar ze ook goed organiseren. Heb je meerdere bestanden die je met iemand wilt delen, dan kun je ze op een bord zetten en het bord delen met een ander. Zo houd je overzicht en wordt het gebruik eenvoudiger.

Cijfer: 8

+ Eenvoudig gebruik
+ Erg overzichtelijk, zeker met de borden
+ Gratis te gebruiken
– Je verstuurt niet letterlijk het bestand, maar een link ernaar toe

WeTransfer is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Sunshine

Sunshine is een app waarmee je meer kunt doen dan alleen grote bestanden versturen. Je kunt bestanden namelijk ook uitwisselen tussen apparaten en ze ‘streamen’. Het idee is dat de bestanden dan niet opgeslagen hoeven te worden op je apparaat, maar je er bij kunt komen zonder ze te downloaden. Zo heb je hetzelfde document dus niet op je iPhone en je laptop staan.

De dienst laat het verder toe om bestanden wel direct naar een ander apparaat te sturen om ze daar op te slaan. In dat geval hoef je ze niet eerst te uploaden naar de cloud en ze vervolgens weer te downloaden. De dienst stuurt ze direct naar het apparaat via de app – mits die op beide apparaten geïnstalleerd is – en zorgt dat je ze zo snel hebt.

Je kunt natuurlijk ook bestanden naar anderen versturen, al moeten ze de app dan wel hebben. Voordeel is dat ook hier de bestanden direct naar het apparaat van een ander gestuurd worden, waardoor ze ze niet eerst hoeven te downloaden. Ook zij kunnen de bestanden streamen, mochten ze dat liever willen.

Cijfer:: 7.5

+ Erg volledige app met veel extra functies
+ Bestanden hoeven niet per se gedownload te worden
+ Snelle verzending
+ Geen limiet op formaat van het bestand
– Alleen te gebruiken als de ander de app ook heeft
– Je moet een account aanmaken voor gebruik

Sunshine is gratis te downloaden voor macOS, Windows, iOS en Android.

MailBigFile

MailBigFile is net als WeTransfer met name een web-app, maar heeft ook een iOS-app. Wil je die gebruiken, dan moet je echter wel een betaald abonnement aanmaken. Voor Android-gebruikers is er nu nog slecht nieuws: de Android-app is nog in de maak.

In de app kun je echter wel gewoon grote bestanden versturen, met een grootte van maximaal 20 GB per bestand. Je kunt meerdere bestanden tegelijkertijd uploaden en ze tegelijkertijd versturen. Ook kun je eerder verzonden bestanden nog een keer versturen, mocht je dat willen.

MailBigFile

Alle bestanden worden verder versleuteld verstuurd. Mocht een hacker ze dus onderscheppen, dan heeft hij er niets aan. Ook worden ze versleuteld opgeslagen, om dezelfde reden. Daardoor blijven je bestanden veilig.

Cijfer: 6,5

+ Bestanden worden beveiligd opgeslagen
+ Optie om je eigen branding te gebruiken
+ Al verzonden bestanden worden bewaard
+ Opgeslagen en verzonden bestanden beveiligd met encryptie
– App is alleen te gebruiken met een betaald account
– Vooralsnog is er geen app voor Android

MailBigFile is te downloaden voor iOS. Hier heb je echter wel een Pro- of Business-account voor nodig, wat 22 of 90 euro per jaar kost. De web-app is gratis te gebruiken.

Apps voor Ondernemers

Speciaal voor ondernemers selecteerden we 24 apps die voor jou onmisbaar zijn. Van boekhouden tot brainstormen: dit zijn de beste apps voor iOS en Android om jouw bedrijf tot een succes te maken!

Download
 
Beeld: Shutterstock
T-mobile
FOUNDERS
Grote bestanden versturen vanaf je mobiel met deze 3 handige apps