Internetkwaliteit op kantoor krijgt een eigen keurmerk

Voor steeds meer bedrijven is een goede, snelle en betrouwbare internetverbinding in hun bedrijfspand een absolute vereiste. Daarom komt er nu ook in Nederland een keurmerk hiervoor.

Er komt een keurmerk voor de kwaliteit van je internetverbinding op kantoor. Het keurmerk is van het Amerikaanse bedrijf WiredScore en bestaat in steden als New York en Londen al langer. Binnenkort wordt het dus ook in Nederland aangeboden.

Het beste netwerk van Nederland

Wist je dat het mobiele netwerk van T-Mobile al 4 jaar op rij uit de test komt als beste netwerk? Daarmee zijn we het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland!

Test het zelf
Volgens WiredScore is de kwaliteit van internet op kantoor een belangrijke graadmeter voor de waarde van een kantoorpand. Na labeling met het keurmerk zou de huurprijs met maar liefst 5% omhoog gaan.

Weten wat je kunt verwachten bij huurcontract

In het buitenland zijn op dit moment enkele duizenden bedrijfspanden van het keurmerk voorzien. Bij de toewijzing van het keurmerk wordt onder meer gekeken naar de snelheid van de internetconnecties in het gebouw, mobiel bereik en back up-mogelijkheden wanneer er een probleem optreedt.

“Connectiviteit in gebouwen is in Nederland nog een blinde vlek” zegt Hein Wegdam, directeur duurzaamheid en innovatie in vastgoed bij ING, in een interview met FD. ING Real Estate Finance was verantwoordelijk voor het naar Nederland halen van het WiredScore keurmerk. “Bij het aangaan van een huurcontract weet je als bedrijf vaak helemaal niet wat je op gebied van internetsnelheid en bereikbaarheid kunt verwachten. Dat is gek.” aldus Wegdam.

IoT en 5G

Ook de geschiktheid voor nieuwe toepassingen zoals 5G en IoT worden meegewogen in het WiredScore keurmerk. “Met name in goed geïsoleerde gebouwen is dit een probleem”. 5G belooft een nieuwe uitdaging omdat de signalen vaak moeilijk door obstakels heen komen.

Om dit soort potentiële problemen in bedrijfsgebouwen te voorkomen is T-Mobile de afgelopen jaren al druk aan het testen met de mogelijkheden van 5G en IoT. Zo lukte het ons om werkende dataverbindingen met sensoren onder de grond en in een bunker te realiseren en experimenteren we met de bereikbaarheid van 5G in ons eigen hoofdkantoor in Den Haag.

Techbedrijven geïnteresseerd

Volgens onderzoek van WiredScore gaat de huurprijs van een gelabeld kantoor gemiddeld met 5% omhoog. “Met name techbedrijven zijn in die objecten geïnteresseerd” zegt een woordvoerder. “Juist voor deze bedrijven is connectiviteit heel belangrijk, ze willen zeker weten dat het goed geregeld is. Een techbedrijf kan geen 5 minuten zonder internet.”

Naar alle verwachting worden de eerste keurmerken voor kantoorpanden in Nederland dit najaar uitgereikt.

Elke collega bereikbaar op een vast en mobiel nummer

Met een vast-mobiel oplossing van T-Mobile heb jij je eigen telefooncentrale in de cloud en een perfecte bereikbaarheid van je medewerkers voor een vast tarief per maand.

Lees meer
T-mobile
FOUNDERS
Internetkwaliteit op kantoor krijgt een eigen keurmerk