IoT

Met deze simpele IoT knoppen besparen Duitse bedrijven nu al tijd en geld

Met een eenvoudige IoT service knop kunnen in het logistieke proces een hoop processen sneller en goedkoper worden opgestart. De button van T-Systems maakt gebruik van het NarrowBand IoT-netwerk van T-Mobile.

Clock 2 min

We kennen allemaal de Dash van Amazon: een simpele knop waarmee je in een handomdraai een pak nieuw wasmiddel kunt bestellen. Helaas nog niet verkrijgbaar in Nederland, maar in buurlanden Duitsland en Frankrijk kunnen consumenten op dit moment op deze manier al tandpasta, zeep, scheermesjes, koffiecups en talloze andere huishoudelijke artikelen bestellen.

Hetzelfde principe wordt nu ook op grote schaal uitgerold binnen de industriële en logistieke sector door T-Systems Nederland.

Altijd het laatste iPhone nieuws

De nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zijn er! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple iPhone nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief, dan heb je de nieuwste toestellen altijd als eerste in huis.

IoT service knop

In samenwerking met een grote Duitse frisdank- en voedselverpakkingsfabrikant, Krone AG, is een speciale IoT service button ontwikkeld waarmee medewerkers van het distributiecentrum met een simpele druk op de knop een proces kunnen opstarten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het leveren van een nieuw onderdeel voor een machine, het melden van een storing of het ophalen van een afvalcontainer.

Op dit moment verstuurt het bedrijf op deze manier zo’n 100 berichten per dag op de meer dan 28 logistieke locaties waar de button reeds in gebruik is. Volgens Krone AG wordt daarmee op dit moment al veel tijd en geld bespaard omdat de meldingen sneller kunnen worden gedaan en uitgevoerd waardoor veel efficiënter gewerkt wordt.

NarrowBand IoT netwerk

De IoT-knop werkt zonder snoer op een standaard batterij en beschikt over een low-power display dat lang meegaat. De knop communiceert via het NarrowBand IoT-netwerk van t-Mobile en werkt daardoor op elke gewenste locatie, ook in moeilijk bereikbare (industriële) settings waar traditionele netwerken niet toereikend zijn. De knop heeft een eenvoudig plug & play ontwerp en is door de afnemer snel en eenvoudig te programmeren voor opstartprocessen zoals het ophalen van vuilnis of het vervangen van onderdelen.

Sake Algra, managing director T-Systems Nederland: “IoT oplossingen bieden veel nieuwe mogelijkheden voor het digitaliseren van machine-onderhoud, systemen en processen. Handmatige processen worden ingeruild voor slimme digitalisering. T-Systems is één van de eerste die met deze IoT-button een kant-en-klare IoT-oplossing biedt voor diverse toepassingen”.
Beeld: Shutterstock