IoT

Nederlands bedrijf NOWI wint wereldbeker IoT Innovation 2019

Het Nederlandse bedrijf NOWI heeft dit jaar de eerste plaats behaald bij de IoT Innovation World Cup tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Het bedrijf, dat semiconductors maakt, won de prijs voor zijn werk op het gebied van energy harvesting-technologie.

Clock < 1 min

De oplossing van NOWI brengt constant energie naar je apparaat, in plaats van dat je een bedrade oplader of batterijen moet gebruiken. De technologie laat gebruiken de energie gebruiken die al beschikbaar is rondom het apparaat. Denk bijvoorbeeld aan licht, hitte, beweging of radiogolven. Overal om ons heen is energie, die nu omgezet en gebruikt kan worden om IoT-apparaten van energie te voorzien.

Die technologie zit in een kleine chip – een geïntegreerd circuit – dat in een brede selectie aan IoT-apparaten gebruikt kan worden. Door de beste energieoogstprestaties te combineren met de kleinste PCB-voetafdruk ter wereld, is de technologie ook geschikt gemaakt voor kleine apparaten als horloges of zeer kleine afstandssensoren.

Met de technologie is het mogelijk om apparaten één keer in te pluggen, waarna je er niet meer naar om hoeft te kijken. Dit blijkt ook een noodzaak te zijn, nu IoT volwassen wordt en er honderden miljoenen slimme apparaten op deze manier ingezet moeten worden voor slimme steden en wearables.

Delft

De ontwikkeling van de technologie vindt plaats in Delft door een internationaal team met experts uit Nederland, Brazilië, Spanje, China, de Verenigde Staten, Mexico en Iran. Eerder kreeg NOWI ook al steun van T-Mobile, via het FutureLab.

Foto via: NOWI
Beeld: Shutterstock