IoT

Versnel jouw digitalisering met gratis onbeperkt IoT van T-Mobile

Wat is beter dan één gratis verbinding om je IoT-project te ontwikkelen en testen? Wat dacht je van een onbeperkt aantal verbindingen? Gratis.

Clock 2 min

Beginnen met het ontwikkelen van je applicatie op het IoT-netwerk? Dat was bij T-Mobile al laagdrempelig voor kleine IoT- projecten dankzij een gratis starterkit, eenvoudig online te bestellen. Maar nu wordt het ook voor bedrijven die grote IoT- projecten willen neerzetten makkelijker om met IoT aan de slag te gaan. Met het nieuwe IoT Community-pakket van T-Mobile kun je namelijk een onbeperkt aantal apparaten verbinden met ons Narrowband IoT-netwerk. En het beste nieuws: dat is nu helemaal gratis.

“Met ons startpakket kunnen geïnteresseerde bedrijven al laagdrempelig en kosteloos aan de slag met ons IoT-netwerk, een ideale manier om kennis te maken met ons netwerk en te toetsen hoe de data uit één apparaat in het bijbehorende backend binnenkomt”, stelt Martijn Teekens, directeur sales B2B bij T-Mobile. Wil je op dit moment aan de slag met meerdere sensoren, moet je al snel aan de slag met een betaald pakket.

Tot nu dus. Teekens: “Met het nieuwe Community-pakket geven we mogelijkheid aan onze klanten om Unlimited IoT-verbindingen gratis op ons netwerk aan te sluiten.”

Inspireren

“T-Mobile investeert in haar netwerk om ondernemers te laten doen waar ze goed in zijn: ondernemen”, zegt Teekens. “En het Interrnet of Things is het middel bij uitstek om nieuwe diensten door te ontwikkelen of bestaande processen te vereenvoudigen.”

Het nieuwe Community-pakket moet laten zien dat het T-Mobile menens is als het gaat om het Internet of Things. Het dient vooral een hoger doel op lange termijn, denkt Teekens. “Een groot deel van de markt heeft het Internet of Things nu nog niet op het netvlies, we willen deze ondernemingen met dit pakket inspireren.”

“We merken bij het deel dat er al wel aan werkt, dat het vaak om IoT-oplossingen gaat die niet alleen efficiëntie in de business brengen, maar ook bijdragen aan een duurzamere en veiligere samenleving. Dan is het natuurlijk ontzettend tof als we IoT- connectiviteit in een kosteloze vorm kunnen aanbieden.”

Maar nog belangrijker: “Met een gratis IoT-verbinding stimuleren we ondernemers in Nederland om voorop te lopen op het gebied van digitalisering.”

Klaar voor de toekomst

Het Community-pakket is klaar voor een toekomst waarin 5G een belangrijke rol gaat spelen. Ook voor het Internet of Things is deze nieuwe standaard een fikse stap voorwaarts.

“Narrow Band IoT, of NB-IoT, is de Low Power Wide Area-variant van 5G”, aldus Martijn Teekens. “De introductie van ons nieuwe Community-pakket onderstreept nog maar eens dat we ook 5G zo snel mogelijk toegankelijk willen maken voor iedereen.”

Aan de slag

Wil je meer weten over het Internet of Things-netwerk van T-Mobile of wil je aan de slag met Community? Op de IoT-site van T-Mobile vind je alle informatie.

Direct aan de slag met een gratis startpakket? Vraag het dan vandaag nog aan:

 
Beeld: Shutterstock