IoT

T-Mobile gaat samen met T-Systems een complete IoT oplossing aanbieden

T-Mobile en T-Systems slaan de handen ineen bij het aanbieden van sensoren, connectiviteit en IoT platformen aan bedrijven.

Clock < 1 min

Voor de succesvolle lancering van IoT-diensten zijn een aantal elementen essentieel. Denk aan sensoren en een voor IoT geschikte netwerkverbinding, die T-Mobile levert in de vorm van narrowband IoT. Maar ook een IoT-platform, waarop je IoT-toepassingen volledig kunnen worden ingericht en beheerd is essentieel. Om deze complete keten goed aan te kunnen bieden slaat T-Mobile daarom de handen ineen met T-Systems.

T-Systems, een ICT-dienstverlener met hetzelfde moederbedrijf als T-Mobile, levert onder meer al het IoT platform van de SlimmeBoiler van energieleverancier Eneco. T-Mobile is ook bij dat project verantwoordelijk voor de connectiviteit.

Komst van 5G

“Met de bundeling van onze diensten helpen we klanten om hun efficiency te verhogen of nieuwe businessmodellen te ontwikkelen” zegt Léon Toet, directeur zakelijke markt van T-Mobile. “Door nu al te starten met IoT doen bedrijven op tijd ervaring op en zijn ze straks beter voorbereid op de komst van 5G“.

De gebundelde diensten zorgen ervoor dat een diversiteit aan IoT oplossingen realiteit kunnen worden. Denk aan het verkrijgen van inzicht in de locatie van goederen en diensten tijdens transport, tijdige onderhoudsmeldingen van machines in een productieproces of smart building solutions die het beheer van gebouwen efficiënter weten in te richten. Met de data die bij deze oplossingen worden verzameld, kunnen bedrijven concrete acties nemen om hun bedrijfsvoering verder te verbeteren en digitaliseren.

Workshop IoT

Bedrijven die willen starten met IoT kunnen samen met T-Mobile en T-Systems een workshop plannen, waarin onderzocht wordt welke mogelijkheden IoT voor hun bedrijf kan bieden. Nadruk ligt daarbij op concrete oplossingen en niet het gebruiken van de techniek ‘gewoon omdat het kan’. Tijdens de workshops worden bedrijven begeleid in design thinking en het opstellen van een businesscase. Geïnteresseerden in zo’n workshop kunnen zich aanmelden bij het IoT team van T-Mobile.

Beeld: Shutterstock