Productiviteit

Binnenkort kunnen we waarschijnlijk groepsbellen via WhatsApp

Via WhatsApp was het al mogelijk om één-op-één via internet te bellen, maar binnenkort komen daar waarschijnlijk groepsgesprekken bij.

Clock < 1 min

WhatsApp werkt volgens WABetaInfo namelijk aan een functie die groepsbellen mogelijk maakt. De website bericht regelmatig over nieuwe en toekomstige functies van WhatsApp. WABetaInfo zegt alleen te publiceren als het honderd procent zeker is van zijn zaak.

De website heeft hints voor de functie van groepsbellen niet gevonden door goed naar de code van de app te kijken. In plaats daarvan werkt WhatsApp volgens de website intern al aan het groepsbellen.

Hoe snel de functie beschikbaar wordt, is moeilijk te zeggen. Omdat het volgens WABetaInfo moeilijk is om groepsbellen mogelijk te maken, zal het waarschijnlijk nog een jaar gaan duren. Bovendien werkt het bedrijf aan andere functies die meer prioriteit hebben. Een van die functies is de mogelijkheid om een verstuurd bericht weer in te trekken.

Tot die tijd moeten we onze groepsgesprekken dus op een andere manier voeren. Bijvoorbeeld via Facebook Messenger, dat net zoals WhatsApp eigendom is van Facebook. Daar is het sinds vorig jaar al mogelijk om met meerdere personen tegelijk te (video)bellen.

Beeld: Shutterstock