Mobile Tech

T-Mobile sluit zich samen met partner Stichting Join us aan bij Pride Amsterdam

Eenzaamheid onder jongeren is een groeiend maatschappelijk probleem en komt in grote mate voor onder LGBTQ+ jongeren. Om aandacht te vragen voor dit probleem, organiseert T-Mobile samen met haar partner Join us komende week een workshop tijdens Youth Pride, een onderdeel van Pride Amsterdam. Op zaterdag 31 juli vinden in het Student Hotel – tijdens de Pride het Youth Pride Hotel – in Amsterdam , verschillende workshops en activiteiten plaats speciaal voor jongeren uit de LGBTQ+ gemeenschap. Join us en T-Mobile organiseren een workshop om eenzame jongeren met een LGBTQ+ achtergrond in verbinding te brengen met elkaar en met de LGBTQ+ community.

Clock 2 min

De samenwerking tussen Join us en T-Mobile is onderdeel van het grotere Connect to Change plan van T-Mobile. Onderdeel van Connect to Change is Diversiteit & Inclusie. T-Mobile wil bijdragen aan een inclusievere samenleving en werkt aan de ambitie om een 100% inclusieve organisatie te zijn. Stichting Join us zet zich in om eenzaamheid onder jongeren te verminderen door hen met elkaar in contact te brengen én sociaal sterker te maken. Samen combineren zij de expertise en ervaring op het gebied van eenzaamheid onder jongeren van Join us en de professionele digitale kennis en het bereik van T-Mobile, zodat het  bewustzijn van dit probleem onder de LGBTQ+ gemeenschap toeneemt en de oplossingen die Join us biedt bekender worden.

Spoken word workshop met Amara van der Elst

De workshop gaat over Spoken Word en wordt geleid door Amara van der Elst (19). Je kent haar misschien wel van haar adembenemende optreden tijdens de nationale Dodenherdenking op 4 mei op de Dam. Samen met Amara zoeken jongeren uit de LGBTQ+ community tijdens de workshop naar woorden om gevoelens en problemen krachtig over te brengen. Want goede woorden kunnen bruggen slaan tot verbinding en eenzaamheid verdrijven.

Wat doet T-Mobile voor de LGBTQ+ community?

Sinds de lancering van het ’Connect to Change’ plan, zet T-Mobile zich nadrukkelijk in voor diversiteit en inclusie. Zij willen een organisatie zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt en zichzelf kan én durft te zijn. Een onderdeel daarvan is het Diversiteit & Inclusie programma, waar LGBTQ+ onder valt. Deelname aan Pride is een van de acties die uit de workstream voortvloeien. Zo doet T-Mobile bijvoorbeeld ook binnen de organisatie onderzoek naar diversiteit en inclusie door het delen van persoonlijke verhalen onder collega’s én geeft T-Mobile awareness-trainingen voor medewerkers op het gebied van seksuele- en genderdiversiteit.

“We stoppen niet tot iedereen verbonden is”

Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, over de deelname aan Pride: “In de eerste plaats willen we onze eigen LGBTQ+ community laten weten dat wij achter hen staan en trots zijn op hun bijdrage aan Team Magenta. Maar onze deelname aan een van de meest grensverleggende evenementen in de wereld gaat verder dan onze eigen organisatie. Onze missie luidt: we stoppen niet tot iedereen verbonden is. Om onze impact te vergroten, gaan we samen met onze maatschappelijke partner Join us het Pride Amsterdam avontuur aan.”

Jolanda van Gerwe, pedagoge en directeur bij Join us vult aan: “Samen met T-Mobile willen we laten zien dat we er zijn voor de jongeren met een LGBTQ+ achtergrond die kampen met eenzaamheid. Uit onderzoek en ervaring weten we dat eenzaamheid een nóg groter probleem is onder LGBTQ+ jongeren. Onze stichting biedt handvatten, oplossingen én helpt hen om weer in verbinding te komen. Een prachtige volgende stap in onze samenwerking met T-Mobile!”

Samen de strijd aan tegen eenzaamheid

Join us en T-Mobile hebben sinds 1 mei 2021 de handen ineengeslagen. Beide organisaties verwachten de komende drie jaar minstens 50.000 jongeren te helpen om eenzaamheid achter zich te laten. We won’t stop until everyone is connected!

Meer informatie over de Spoken Word workshop vind je hier.

Beeld: T-Mobile