Technologie

Toon je omgeving in volle glorie met de Samsung Gear 360

Je bent ze vast wel eens tegengekomen: filmpjes waar je met de muis of door je smartphone te bewegen heel de omgeving kan bekijken. Het is een leuke manier om je volgers iets bijzonders te laten zien, en gemakkelijk zelf te doen met de Samsung Gear 360.

Clock 2 min

De Gear 360 lijkt een beetje op een webcam. Houd hem vast of zet hem neer, en vervolgens maken de twee grote lenzen aan beide kanten van het apparaat een opname. Die kunnen worden samengevoegd om bijvoorbeeld een (live)video of een panoramafoto te maken.

Samsung Gear 360

Prima promotie

Het resultaat van een 360-gradenfilmpje is precies zoals je dat wel eens op social media tegenkomt: kijkers kunnen (al dan niet live) door hun telefoon te bewegen of hun muis over de video te slepen hun gezichtsveld veranderen en zo alles van de omgeving meekrijgen. Bijvoorbeeld om zo een kijkje op een evenement of een presentatie te geven, of om originele promofilmpjes mee te maken. Dit soort filmpjes doen het erg goed op social media en zijn dan ook een prima manier om je bedrijf te promoten.

Je kunt ervoor kiezen de camera neer te zetten op een klein, meegeleverd statief. Dit statief kun je ook inklappen om hem vervolgens als handvat te gebruiken en ermee rond te lopen. Opgenomen beelden of foto’s kunnen meteen op plekken als Facebook en YouTube worden gedeeld door verbinding te maken met je smartphone, maar het is ook mogelijk om ze naar een pc of laptop te sturen en ze daar verder te bewerken.

De Samsung Gear 360 is alleen te koppelen aan Galaxy-telefoons van het bedrijf zelf. Heb je geen Galaxy-smartphone, dan kun je de met de camera zelf je opnames aan- en uitzetten en het geschoten materiaal vervolgens op een pc of laptop zetten.

4K-resolutie

De nieuwste versie van de Samsung Gear 360, die vorig jaar is verschenen, kan resoluties tot en met 4K weergeven voor optimale beeldkwaliteit. De foto’s zijn dankzij de 15 megapixels-camera ook van hoge kwaliteit. De camera kan daarnaast met MicroSD-kaartjes worden uitgebreid om opslag tot 256 GB te verkrijgen.

Je klanten of volgers betrekken bij je bezigheden en de locaties die je aandoet, is dankzij de Samsung Gear 360 dus een makkelijke opgave. Door de compactheid van het apparaat is het ook nog eens ideaal om mee te nemen naar locaties of op vakantie, zodat je klanten nooit iets hoeven te missen en je social-mediapresence altijd op een hoog niveau blijft. De adviesprijs van de meest recente versie is 249 euro.

Beeld: Shutterstock