Telefoons

9 Dingen die we nu al weten over de nieuwe Samsung Galaxy S9

De opvolger van de S8 – waarschijnlijk de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus – worden naar alle waarschijnlijkheid zeer binnenkort gepresenteerd door Samsung. Maar wat weten we nu al over dit bijzondere nieuwe toestel?

Clock 4 min

Volgende week is het zover: dan onthult Samsung de opvolger van de Samsung Galaxy S8 die – naar alle waarschijnlijkheid – de Samsung Galaxy S9 gaat heten. Samsung maakte zelf bovenstaande visual bekend, waarop het cijfer ‘9’ groots staat afgebeeld. De afbeelding diende als officiële uitnodiging voor het Samsung Unpacked event op 25 februari a.s. in Barcelona. Dit event vindt plaats aan de vooravond van het Mobile World Congress, een beurs rondom mobiele technologie waarop elk jaar diverse nieuwe mobiele toestellen worden geïntroduceerd.

Samsung- en Androidfans kijken reikhalzend uit naar de onthulling van de Samsung Galaxy S9, die geldt als het nieuwe flagship model van Samsung. Maar waar mogen we ons precies op verheugen bij dit gloednieuwe toestel? Officieel is er op dit moment nog niets bekend, maar via de (inter)nationale techmedia hebben we toch al wat geruchten voor je weten te verzamelen. Een overzicht van de belangrijkste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus:

1. Lancering en naam

Op zondag 25 februari organiseert Samsung een event in Barcelona waar alle internationale techmedia zijn uitgenodigd. Dat maakte het bedrijf onder meer bekend via onderstaande video, waarin ook de eerst teaser naar de nieuwe naam van hun Galaxy S8 opvolger te zien is: 9.

https://youtu.be/GFNwvbgJUlE

2. The Camera, reimagined

De tweede hint die we uit de event uitnodiging van Samsung kunnen halen is de tagline van het nieuwe toestel: “The Camera, reimagined”. Het lijkt er op dat Samsung met de nieuwe Galaxy S9 alle focus heeft gelegd op het verbeteren van de camera, die bijvoorbeeld ook in het donker toch hele goede foto’s kan maken. Maar er zijn meer aanwijzingen dat de nieuwe camera’s op de nieuwe Samsung Galaxy S9 wel heel bijzonder worden.

Bron: Samsung

3. Dubbele camera voor de S9 Plus

Alhoewel de Samsung Galaxy S9 waarschijnlijk gewoon over een enkele camera aan de achterzijde beschikt, krijgt het grotere model – de Samsung Galaxy S9 Plus – waarschijnlijk twee camera’s. Dit zou er onder meer voor moeten zorgen dat je betere portretfoto’s kunt maken maar ook snel bewegende objecten of situaties in het donker beter kunt vastleggen.

Bron: Tom’s Guide

4. Super Slo-Mo en 4K

Een andere feature waarover veel techsites berichten is de nieuwe super slo-mo functionaliteit van 1000 frames per seconde op de Samsung S9. Hiermee zou je nog betere slow-motion video’s kunnen maken op zeer hoge resolutie. Net als zijn voorganger beschikt de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus natuurlijk ook weer over 4K video voor filmopnames in de hoogst mogelijke resolutie.

Bron: allaboutphones.nl

https://youtu.be/gwrf1LLJmY4

5. Design en kleuren

Qua design zal de Samsung Galaxy S9 waarschijnlijk niet zo heel veel afwijken van zijn voorganger de Samsung Galaxy S8. Het formaat van het toestel en scherm (nu: 5,8 inch) blijft ongeveer hetzelfde. Volgens insiders zal de Galaxy S9 verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren: Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Grey en Coral Blue. Het scherm zal opnieuw superscherp zijn dankzij Quad HD.

Bron: AndroidCentral

6. Vingerafdrukscanner in het scherm

Volgens sommige bronnen wordt de Samsung Galaxy S9 de eerste smartphone met een vingerafdrukscanner ín het beeldscherm. Dat betekent dat je dus gewoon je vinger op het scherm kan houden om je smartphone te ontgrendelen. Daarnaast zal er ook op de achterkant van het toestel een vingerafdrukscanner zijn zoals we die kennen van de Galaxy S8.

Bron: TomsGuide

https://youtu.be/eLz5gFzdU3E

7. Verbeterde irisscanner

Een andere manier om je telefoon te unlocken is via gezichtsherkenning en als we de techmedia mogen geloven is ook daaraan gedacht in de nieuwe Galaxy S9. Samsung maakte tot voor kort gebruik van een technologie die anders is dan bijvoorbeeld de gezichtsherkenningssoftware van Apple, waarbij alleen de iris gescant wordt in het oog. Volgens de geruchten heeft Samsung deze technologie de afgelopen maanden verder geperfectioneerd en wordt er straks gebruik gemaakt van een combinatie irisscanner & gezichtsherkenning. Daarmee zou je je telefoon alleen maar aan hoeven te kijken om hem te unlocken, wel zo makkelijk.

Bron: AndroidCentral

8. Headphone ingang

Goed nieuwe voor de gebruikers van ouderwetse koptelefoons ‘met een draadje’: Volgens de laatste geruchten stapt Samsung voorlopig nog niet af van de standaard 3,5mm headphone jack in haar smartphones. Dus ook de Galaxy S9 zal nog een gewone ouderwetse koptelefooningang hebben. Wel zo handig als je nog niet toe bent aan een draadloos exemplaar of daar gewoon de voorkeur aan geeft.

Bron: VentureBeat

9. Betere batterij & geheugen

Zoals je van elke toestelupgrade mag verwachten zal ook de S9 waarschijnlijk over een verbeterde batterij beschikken ten opzichte van zijn voorganger de S8: van 3,000 mAh naar 3,200 mAh. Maar nog meer goed nieuws: ook de chips in het apparaat zouden een update hebben gekregen voor een verbeterde gebruikerservaring, en ook zouden gebruikers losse micro-SD kaartjes kunnen kopen om het opslaggeheugen van je toestel uit te bereiden met maar liefst 512GB. En dat is dan weer erg handig als je veel foto’s maakt.

Bron: AndroidWorld

De Samsung S9 als eerste in huis?

Of alle geruchten rondom de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus waar zijn weten we pas op zondag 25 februari, dan pas wordt het toestel officieel gepresenteerd. Uiteraard lees je er hier op Founders dan gelijk alles over.

En wil je het toestel straks als eerste in huis hebben? Schrijf je dan nu vast in via deze pagina, dan sturen we je als eerste een bericht dat je het toestel bij T-Mobile kunt bestellen. En onder alle inschrijvers verloten we ook nog eens zo’n mooie S9, dus doe mee!

Beeld: Shutterstock