Technologie

Altijd geld op zak met de waterdichte Cashstash

Op vakantie of zakenreis kom je soms op plekken waar je niet vanzelfsprekend toegang tot je bankrekening hebt, bijvoorbeeld doordat er geen pinautomaat in de buurt te vinden is. Voor deze noodgevallen is de Cashstash van True Utility een uitkomst.

Clock 2 min

Dit piepkleine geldhoudertje kan aan je sleutelbos worden gehangen en heeft ruimte voor één opgerold biljet, zodat je wanneer je in een lastige situatie komt altijd nog wat geld hebt om op terug te vallen. Extra handig is dat de Cashstash waterdicht is. Mocht je dus een frisse duik nemen tijdens een boottocht of van eiland naar eiland zwemmen in Thailand, dan zit je biljet veilig in het kokertje opgesloten.

Groots in kleine tools

True Utility is een bedrijf dat zich specialiseert in kleine, handige tools die vooral op reis uitkomst bieden. Naast de Cashstash verkoopt het Britse bedrijf namelijk ook miniscule pennen, zaklampjes en multitools die allemaal met het grootste gemak aan je sleutelbos kunnen worden bevestigd.

Het idee voor het bedrijf ontstond bij de reislustige Lee Berman toen hij een bus ombouwde tot mobiele hostel, inclusief zitplaatsen die uitgeklapt konden worden om zo als bedden te dienen. Om het reisleven nog minimalistischer aan te pakken – zelfs zijn rugzak vond hij nog een te grote last op zijn letterlijke en spreekwoordelijke schouders – besloot hij producten te ontwikkelen die het elke reiziger nog gemakkelijker maken.

Klein maar fijn

De Cashstash is daardoor een ultieme gadget om altijd voorbereid op reis te gaan. Het clipje in het kokertje geeft ruimte aan één opgerold biljet. Niet alleen het feit dat hij waterdicht is, maakt hem uitermate geschikt voor allerlei soorten reizen, de Cashstash is ook nog eens erg stevig. Het is gemaakt van sterk aluminium en wordt afgesloten met een rubberen ring. Het kleine formaat zorgt er ook nog eens voor dat niemand doorheeft dat je geld bij je draagt.

De Cashstash is 45 millimeter lang en 15 millimeter breed en is in diverse (online) winkels voor minder dan 10 euro verkrijgbaar. Een kleine investering om er voor te zorgen dat je nooit écht zonder geld zit!

Beeld: Shutterstock