Telefoons

Waarom de nieuwe Apple iPhone Xr het wachten waard is

Als je aan Apple denkt, denk je aan dure telefoons. Dit jaar verraste het bedrijf echter met een goedkoper model van de iPhone Xs en Xs Max: de iPhone Xr. En na het Apple Event is ook direct duidelijk geworden waarom je deze telefoon wilt hebben.

Clock 2 min

1. Alles wat de iPhone X ook kan

De iPhone X van vorig jaar liet de wereld in verbazing achter. De telefoon had allerlei nieuwe functies en een geheel nieuw ontwerp. De iPhone Xr doet echter niet onder voor zijn voorganger. Deze telefoon kan namelijk alles wat de iPhone X ook kan en heeft eenzelfde soort ontwerp.

Je kunt dus gebruikmaken van Face ID, Animoji en prachtige foto’s maken. Ook kun je het toestel besturen met dezelfde gebaren als de iPhone X. Tik op het scherm om hem aan te zetten, swipe omhoog om naar je beginscherm te gaan en swipe omlaag voor je meldingen.

Groot verschil is wel dat deze telefoon een 6,1 inch lcd-scherm heeft, in plaats van een oled-scherm die we bijvoorbeeld ook op de iPhone Xs zien. Toch hoef je je geen zorgen te maken: het zogenoemde Liquid Retina-scherm heeft een brede kleurweergave en True Tone. Alles op je scherm is dus nog steeds haarscherp en heeft prachtige kleuren.

2. A12 Bionic

Toch is de telefoon niet helemaal hetzelfde als de iPhone X. De Xr heeft namelijk een geheel nieuwe chip: de A12 Bionic. En dat biedt vele voordelen. Zo wordt je telefoon sneller en moeten je apps 30 procent sneller opstarten. Je verdoet dus geen tijd met wachten tot apps geladen zijn, maar kunt direct productief worden.

Daarnaast moet real-time machine learning mogelijk gemaakt worden, wat je onder meer kunt gebruiken voor augmented reality en de Siri Shortcuts. Met die shortcuts kun je zelf routines instellen, bijvoorbeeld als je ’s ochtends opstaat. Siri vertelt je welke afspraken je vandaag hebt, zet ondertussen je slimme koffiezetapparaat aan en kijkt of het druk is op de weg. Allemaal met slechts één commando.

3. Goedkoper

De iPhone Xr verschilt eigenlijk vrij weinig van de iPhone Xs en Xs Max. Natuurlijk, de telefoon heeft een ander scherm (LCD in plaats van OLED) en slechts één camera op de achterkant. Maar volgens Apple biedt het toestel nog steeds geweldige prestaties, haarscherpe beelden en prachtige foto’s.

En dat alles voor een lagere prijs dan de iPhone X, Xs en Xs Max. Die prijs is dan ook één van de dingen die deze telefoon zo aantrekkelijk maakt voor iedereen die een goed toestel wilt, maar niet direct de hoofdprijs wilt betalen. De Xr is namelijk vanaf 859 euro te koop in het zwart, wit, rood, blauw, koraal  en geel. Ben je er nog steeds niet uit welke nieuwe iPhone jij wilt hebben? Maak dan gebruik van de handige iPhone productvergelijker op de website van Apple.

De voorverkoop van de iPhone Xr bij T-Mobile start op vrijdag 19 oktober. De telefoon ligt vanaf 26 oktober in de winkel met 64, 128 en 256 GB aan opslag.

Altijd het laatste iPhone nieuws

De nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zijn er! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple iPhone nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief, dan heb je de nieuwste toestellen altijd als eerste in huis.

Beeld: Shutterstock