Technologie

Binnenkort bellen onze auto’s zelf de ANWB als we pech onderweg hebben

De ANWB praatpalen zijn bijna allemaal verdwenen in Nederland. Logisch, in een tijdperk van smartphones. Maar waarom zou je je pechgeval nog zelf doorbellen als je auto alle informatie al heeft en dat zelf ook kan?

Clock < 1 min

De Duitse ANWB, de ADAC, maakte onlangs een strategische partnership bekend met het moederbedrijf van T-Mobile, Deutsche Telekom. Doelstelling van de samenwerking is onder meer de doorontwikkeling van CarConnect, een slimme app waarmee weggebruikers hun pechgeval of schade onderweg direct kunnen melden.

De CarConnect app geeft onder meer automatisch een locatie door van de plek waar je bent gestrand. Dat betekent dus geen gehannes meer met kilometerbordjes of tankstationnamen. Ook wordt jouw klant- en pechinformatie met de wegenwacht gedeeld, zodat ze bij een pechmelding direct op de hoogte zijn van bijvoorbeeld de gegevens en foutmeldingen van je auto.

WiFi hotspot in de auto

Speciaal voor leden van de ADAC komt Deutsche Telekom met een speciale CarConnect adapter, die tijdens de introductieperiode in oktober tijdelijk slechts 1 euro gaat kosten. Deze adapter kan op de zogenaamde OBDII-poort van een auto worden geplaatst om zo bepaalde foutmeldingen of codes af te lezen uit de boordcomputer van het rijwiel (de CAN-bus).

De CarConnect adapter beschikt ook over GPS, een LTE-verbinding en WiFi-router. Met een speciale, apart aan te schaffen databundel van Deutsche Telekom kun je zo in je auto ook gelijk je eigen WiFi hotspot aanmaken.

Altijd het laatste iPhone nieuws

De nieuwe iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) zijn er! Wil jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple iPhone nieuws? Meld je dan aan voor onze Apple nieuwsbrief, dan heb je de nieuwste toestellen altijd als eerste in huis.

Beeld: Shutterstock