Technologie

CES 2023: dit zijn de hoogtepunten van de grootste techbeurs ter wereld

De Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas is hét techevenement van het jaar. Tijdens deze jaarlijkse beurs in de eerst week van januari presenteren startups en grote corporates hun nieuwste gadgets aan het grote publiek. Ben jij ook zo benieuwd naar de gadgets van de toekomst? Founders zet de belangrijkste highlights voor ondernemers voor je op een rij gezet.

Clock 3 min

Van een toiletsensor die via je urine meet of je bepaalde voedingsstoffen tekort komt, naar een draadloze opplak-tv voor aan de muur of op het raam, tot zelfs een vliegende auto. Je kan het zo gek niet bedenken of op CES 2023 werd het gepresenteerd. Aan welke gadgets heb jij als ondernemer straks écht iets? Founders zocht het voor je uit.

20 Gadgets voor ondernemers

Wil jij efficienter werken? In dit gratis e-book lichten we maar liefst 20 interessante gadgets uit om slimmer (thuis) te werken. Download ‘m hier.

Download
1: Laad je laptop en telefoon op terwijl je fietst

Vergeet het gewone fietsbureau die zorgt voor wat extra lichaamsbeweging tijdens je werk: met Acer’s eKinekt BD 3-fietsbureau laad je tijdens het werken je laptop en je telefoon op door te fietsen. Dit fietsbureau zet je trapkracht om in kinetische energie waarmee je via twee USB-A-poorten en één USB-C-poort meerdere mobiele apparaten tegelijk kunt opladen. Je hoeft dus nooit meer af te stappen om een oplader te pakken. Zin om echt even te knallen? Zet het bureau dan in sportmodus. Het bureau en de fiets kantelen dan schuin naar voren, waardoor het trappen zwaarder wordt. Wedden dat zowel je productiviteit als je calorieverbranding omhoog schieten? Je voortgang, dus de duur van je workout, het aantal verbrande calorieën en het aantal watt dat je opwekt houd je gemakkelijk bij in de bijbehorende smartphone-app.

2: Voel je (bijna) fysiek aanwezig terwijl je videobelt

Voel jij je ook wel eens eenzaam tijdens de zoveelste Teams-vergadering? Mis je je collega’s, maar lukt het je simpelweg niet om vaker naar kantoor te komen? Het bedrijf Zero Distance heeft  de oplossing. Met hun gadget Wehead waan jij je namelijk in dezelfde ruimte als je collega’s. Het hoofdvormige apparaat bestaat uit een aantal 3D-videoschermen die je op afstand bedient via je webcam of een app op je laptop of smartphone. Met Wehead kan je om je heen kijken, knikken en ja of nee schudden. Zo zie je altijd goed wat er in de vergaderruimte gebeurt, terwijl je er niet fysiek bij bent.

3: Bellen zonder je collega’s te storen

Ken je dat? Je wordt gebeld of wil zelf een telefoontje plegen, maar alle belhokjes zijn bezet. Dan maar bellen op de werkvloer. Je probeert je collega’s zo min mogelijk te storen, maar echt lekker voelt het niet. De Franse tech start-up Skyted heeft dé oplossing voor dit probleem: een mondkapje waar je mee kunt bellen. Skyted’s mondmasker heeft een ingebouwde microfoon en is van binnen bekleed met een speciaal isolatiemateriaal zodat niemand hoort wat jij zegt. Ook filtert het mondkapje omgevingsgeluid, zodat je zelfs op de allerdrukste en meest lawaaierige werkvloer goed verstaanbaar bent voor degene die jij aan de lijn hebt. Handig, toch?

4: Een full size tablet die ook in je zak past

Waar Samsung afgelopen zomer vol trots nog nieuwe opvouwbare smartphones introduceerde, was het tijdens CES 2023 tijd voor de opvouwbare én uitrolbare zakformaat tablet ter wereld: de Flex Hybrid. Opgevouwen is de Flex Hybrid niet groter dan een boek. Uitgevouwen is het een full size tablet met een prachtig OLED-scherm. Wil je nog een beetje meer? Dan kun je het scherm aan de rechterzijde van het apparaat een stuk uitrollen, ook als de Flex Hybrid is opgevouwen.

5: Een laptop met twee verplaatsbare schermen

Veel mensen vinden het fijn om op twee beeldschermen tegelijk te werken. Als je werkt op een laptop heb je deze luxe vaak niet. Binnenkort is dat gelukkig verleden tijd dankzij Lenovo’s Yoga Book 9i. Heb je je beeldschermen graag recht boven of direct naast elkaar? Horizontaal of toch liever verticaal? Met Lenovo’s Yoga Book 9i kan het allemaal. Gebruik de laptop als een traditionele laptop, waarbij je het onderste scherm van de Yoga Book 9i als toetsenbord gebruikt en op het bovenste scherm werkt, of koppel een afneembaar bluetooth-toetsenbord aan de laptop zodat je op beide schermen kunt werken. Zet de schermen horizontaal naast elkaar, zoals een boek, of plaats ze boven- of naast elkaar op een speciale standaard.

6: Een superscherpe 3D-laptop zónder bril

Superscherpe 3D-beelden zonder 3D-bril? Dat kan met de nieuwe laptops van Asus. Brilloze 3D-technologie werd al eerder toegepast in laptops en televisies, maar nog nooit eerder in combinatie met OLED-schermen. De Asus ProArt Studiobook 16 3D OLED en de Vivobook Pro 16 3D OLED maken gebruik van de zogenaamde Spatial Vision-technologie. Eye-tracking camera’s bovenin de laptop zorgen ervoor dat je ogen perfect in lijn liggen met het beeld wat je ziet. Hierdoor spatten de beelden niet alleen in 3D van je scherm, je kunt er ook mee spelen. Trek objecten naar je toe of duw ze als het ware door je laptopscherm heen. Wel voorzichtig natuurlijk.

Meer gadgets voor ondernemers

Gadgets helpen jou als ondernemer om fijner en efficiënter te werken. Hoewel je nog even moet wachten op de gadgets van de CES 2023, vind je in ons e-book Gadgets voor ondernemers  welke 20 tools je nu al in kan zetten om het meeste uit je dag te halen. Downloaden maar!

20 Gadgets voor ondernemers

Wil jij efficienter werken? In dit gratis e-book lichten we maar liefst 20 interessante gadgets uit om slimmer (thuis) te werken. Download ‘m hier.

Download
Beeld: Asus